1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer ÇED’i için ilk inceleme 1 Ekim’de

Akkuyu Nükleer ÇED’i için ilk inceleme 1 Ekim’de

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşama...

Akkuyu Nükleer ÇED’i için ilk inceleme 1 Ekim’de

Enerji Günlüğü - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Akkuyu Nükleer Güç Santrali, Radyoaktif Atık Depolama Tesisi, Rıhtım, Deniz Dolgu Alanı ve Yaşama Merkezi Projesi’ne yönelik toplantı sürecini başlattı.

1. İNCELEME-DEĞERLENDİRME TOPLANTISI 1 EKİM’DE

Proje’ye ilişkin hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nun içeriğine ilişkin 1. İnceleme Değerlendirme toplantısı 1 Ekim 2013’de Bakanlığın İl Bank A.Ş Anadolu Bulvarı 24/C adresinde bulunan Macunköy Sosyal Tesislerinde düzenlenecek.

İNCELEME KOMİSYONU 58 FARKLI KURUMDAN OLUŞUYOR

ÇED Raporu Özel Formatı açısından uygun bulunan raporun 1 Ekim’den itibaren içerik incelemeleri başlayacak olup, Üniversiteler, TAEK, Enerji Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi 58 farklı kurum ve kuruluştan oluşan bir İnceleme Komisyonu tarafından raporda detaylı bir inceleme yapılacak.

Yaklaşık 3 bin sayfalık ÇED raporunun onaylanabilmesi için komisyonda bulunan tüm üyelerin görev alanına giren konularda istedikleri şartların yerine getirilmiş olması gerekecek.

Önceki ve Sonraki Haberler