1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer için büyük kamulaştırma!

Akkuyu Nükleer için büyük kamulaştırma!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali, elektrik iletim şebekesine Konya ve Seydişehir üzerinden bağlanacak.

Akkuyu Nükleer için büyük kamulaştırma!

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali, elektrik iletim şebekesine Konya ve Seydişehir üzerinden bağlanacak.

Bakanlar Kurulu, Mersin’de kurulacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni şebekeye bağlayacak yüksek gerilim hattı için ihtiyaç duyulan taşınmazların acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

Buna göre, 380 kV Akkuyu NGS-Konya 4 Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında bazı taşınmazlar Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Genel Müdürlüğü Tarafından acele kamulaştırılacak.

Aynı şekiloe 380 kV Akkuyu NGS-Seydişehir Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında ihtiyaç duyulan bazı taşınmazlar da TEİAŞ tarafından acele kamulaştırılacak.

Her iki şebeke güzergahı da Mersin’in Gülnar ve Mut ilçelerinden geçerek Karaman’a, oradan da Konya Çumra’ya uzanıyor. Buradan itibaren ise güzergahlardan biri Konya Karatay’a ilerliyor. Diğer güzergah ise Çumra’dan sonra Batı’ya yönelerek Akören-Seydişehir hattını izliyor. 

Ayrıca, 380 kV Akkuyu NGS-Ermenek HES Enerji İletim Hattı Projesi Kapsamında Konya Karaman ve İçel Gülnar'da hatta isabet eden bazı taşınmazlar Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından acele kamulaştırılacak.

Mehmet KARA

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler