1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer inşaatında yerli üretim öncelikli

Akkuyu Nükleer inşaatında yerli üretim öncelikli

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santral inşaatında 6.5 milyar dolarlık kısmın yerli firmalar tarafında...

Akkuyu Nükleer inşaatında yerli üretim öncelikli

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santral inşaatında 6.5 milyar dolarlık kısmın yerli firmalar tarafında yapılabildiğini söyledi.

NTV'de canlı yayında enerji gündemine ilişkin soruları cevaplayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Santral inşaatında yerli üretimin öncelikli olduğunu belirterek, "Türk firmalarımızın inşaatta rol almasıyla alakalı 460’a yakın firma tespit edildi. Ruslarla anlaşmamız şu ne kadarı Türkiye’de yapılıyorsa biz onu buradan alırız. Şu an için 6,5 milyar dolarlık kısmını Türkiye’de yerli firmalarımız yapabiliyor. Ancak yapamadığı parçaları da önümüzdeki dönemde yapacağına inanıyoruz." dedi.

RUBLE'NİN ZAYIFLAMASI PROJEYİ ETKİLİYOR

Bakan Yıldız, Rusya genel bütçesinden Akkuyu Nükleer santral projesine bu yıl için 50 milyar ruble ayrıldığını, ama Ruble’nin değerinin düşmesinin buraya ayrılan payı etkilediğini söyledi. Yıldız, " Rusya genel bütçesinden Akkuyu Nükleer santral projesine bu yıl için 50 milyar ruble ayrılmıştı. Ruble’nin değerinin düşüyor olması buraya ayrılan payı etkiliyor. Liman ihalesi geçtiğimiz hafta yapıldı. Bunlar fiili olarak inşaatların başlayacağını söylüyor." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler