1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer Santrali inşaası önümüzdeki haftalarda başlayacak

Akkuyu Nükleer Santrali inşaası önümüzdeki haftalarda başlayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak olan Akkuyu NGS beton dökme töreninin önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilmesi...

Akkuyu Nükleer Santrali inşaası önümüzdeki haftalarda başlayacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak olan Akkuyu NGS beton dökme töreninin önümüzdeki haftalarda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Mersin'in Akkuyu beldesinde Rus Rosatom tarafından kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali beton dökme törenini önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi. 

Erdoğan, "Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali’nde iş birliğimiz kendi mecrasında ilerliyor. Onun da değerlendirmesini yaptık. Bu projelerin zamanında hayata geçirilmesine önem veriyoruz. Türk Akımı’nın Rusya kısmındaki döşeme işlemlerinin tamamlandığını söylemek istiyoruz. Akkuyu Nükleer Santrali beton dökme törenini de önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Putin’le bu adımı birlikte atalım istiyoruz" diye konuştu. 

Putin ise yaptığı konuşmada, "Enerji alanındaki stratejik birliğimizin önemli konularını ilgili bakanlarla değerlendirdik. Türk Akımı projesinden bahsetmek gerekir. Akkuyu Nükleer Santrali’nin kurulması için Rosatom Şirketi en kısa zamanda çalışmalara başlayabilir" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler