1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer Santrali'nde inceleme tamamlandı

Akkuyu Nükleer Santrali'nde inceleme tamamlandı

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Santrali için çıkan olumlu ÇED raporuna yapılan itiraz sonrası Danıştay'ın görevlendirdiği keşif heyeti incelemelerini...

Akkuyu Nükleer Santrali'nde inceleme tamamlandı

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Santrali için çıkan olumlu ÇED raporuna yapılan itiraz sonrası Danıştay'ın görevlendirdiği keşif heyeti incelemelerini tamamladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Akkuyu Nükleer Santrali için verdiği, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), raporuna olumlu karar verilmesinin ardından, Danıştay 14. Daire Başkanlığı tarafından görevlendirilen Keşif heyeti, incelemelerini tamamladı.

Mersin'in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi'nde yapılması planlanan Akkuyu Nükleer Santral için çıkan olumlu ÇED raporuna itiraz eden, bazı sivil toplum örgütleri, çevre dernekleri, siyasi partiler ve baroların Danıştay 14. Daire Başkanlığı'na yapmış oldukları itirazı üzerine, Hakim Mehmet Ali Ceran başkanlığında oluşturulan 15 kişilik heyet, Akkuyu Nükleer Güç santrale keşif için geldi. Heyet, keşif çalışması için sabah erken saatlerinde santrale girdi. Heyetle birlikte davacı taraflar da santrale alındı. 

Gün boyunca santral sahasında ve üretim alanları yapılacak bölgelerde incelemelerde bulunan bilir kişi heyeti, akşam saatlerinde incelemeleri tamamlayarak santral alanından ayrıldı. 

İÇERDE KEŞİF DIŞARDA YOĞUN PROTESTO

Keşif heyetinin inceleme yaptığı sırada Başta Mersin olmak üzere Sinop, İstanbul, İzmir gibi çeşitli illerden gelen 500'e yakın nükleer karşıtı çevreci santralin kapısı önünde eylem gerçekleştirdi. 

Önceki ve Sonraki Haberler