1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Akkuyu Nükleer`e yeni genel müdür: Akhundov

Akkuyu Nükleer`e yeni genel müdür: Akhundov

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim AŞ'de, Alexander Superfin'den boşalan Genel Müdürlük görevine Fuad Akhundov getirildi.Rus...

Akkuyu Nükleer`e yeni genel müdür: Akhundov

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali Elektrik Üretim AŞ'de, Alexander Superfin'den boşalan Genel Müdürlük görevine Fuad Akhundov getirildi.

Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom’un Genel Müdürü Sergey Kirienko, bugün Ankara’da Enerji Bakanı Taner Yıldız ile bir araya geldi. Bu görüşmede, Türkiye’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali Projesi’nin gerçekleştirilmesi ile ilgili konular ele alındı.

Rosatom Genel Müdürü Kirienko ayrıca Taner Yıldız’la görüşmesi sırasında, Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ’nin yeni yöneticisinin ismini de açıkladı. Akkuyu NGS Elektrik Üretim AŞ Genel Müdürü Alexander Superfin, Rus Devlet Nükleer Şirketi Rosatom’un yurtdışı yatırımlarını yöneten Rosatom Overseas AŞ’nin Kuzey Amerika’dan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Rosatom, Superfin’den boşalan Genel Müdürlük koltuğuna ise Fuad Akhundov’u atadı.

Akkuyu NGS AŞ’nin Genel Müdürü olarak atanacak Fuad Akhundov, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren görevine başlayacak.

Fuad Akhundov, 1966 yılında Bakü’de doğdu. Azerbaycan devlet Petrol Akademisi’nden mezun oldu. Daha sonra ABD’deki Teksas Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi. Kariyerine 1986 yılında SSCB (Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği) Savunma Bakanlığı’nda başlayan Fuad Akhundov, 1991’den itibaren Azerbaycan Cumhuriyeti kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmaya devam etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki Ekonomi ve Planlama Devlet Komitesi’nde farklı pozisyonlarda görev aldı. 1993 yılında Azerbaycan Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevine atanan Akhundov, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası ile yapılan görüşmelerde iş grubu yöneticiliği yaptı.

1995-2001 yılları arasında Uluslararası Azerbaycan Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev alan Akhundov, daha sonra Uralsib Bankası’nın Başkan ve CEO’su pozisyonlarında Rusya finansal sektöründe çalıştı. Son olarak Znak AŞ Genel Müdürü, “URALSIB Asset Management” şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Uralsib Finans Grubu’nun Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten FuadAkhundov, çok iyi derecede Türkçe, Rusça ve İngilizce biliyor. 

Rosatom Genel Müdürü Sergey Kirienko, Akkuyu NGS A.Ş’nin Eski Genel Müdürü Alexander Superfin’in yeni görevini de açıkladı. Kirienko, Superfin’in Rosatom bünyesinde daha üst düzey bir göreve getirildiğini belirterek, Rosatom Overseas A.Ş’nin Kuzey Amerika Piyasasında İş geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığına atandığını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler