1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa, Afrika'daki 3. santralini Mali'de kuracak

Aksa, Afrika'daki 3. santralini Mali'de kuracak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Üretim A.Ş., Mali'de 40 megavat kurulu güce sahip elektrik santrali kuracak.Aksa Enerji, Gana Cumhuriyeti ve Madagaskar Cumhuriyeti...

Aksa, Afrika'daki 3. santralini Mali'de kuracak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Üretim A.Ş., Mali'de 40 megavat kurulu güce sahip elektrik santrali kuracak.

Aksa Enerji, Gana Cumhuriyeti ve Madagaskar Cumhuriyeti ile yapmış olduğu ve inşaatları devam eden iki projenin ardından Afrika kıtasında üçüncü bir proje için çalışmalarını hızlandırdı. Şirketten verilen bilgiye göre, Mali'de 40 megavat kurulu güce sahip elektrik santrali kurulumu için Electricite du Mali şirketiyle anlaşma imzalandığını bildirdi.

Mali'nin başkenti Bamako'da imzalanan anlaşmaya göre, santralde yılda yaklaşık 250 milyon kilovatsaate kadar üretim yapılması ve üretilen elektriğin  tamamı 3 yıl boyunca alım garantili olacak ve anlaşmada belirlenen avro bazlı fiyat üzerinden uzun vadeli enerji satışı gerçekleşecek.

Yılda yaklaşık 250 milyon kilovatsaate kadar üretim yapacağı öngörülen santralin saha, yakıt temini, tüm lisans ve izinleri Electricite du Mali şirketi tarafından sağlanacak.

Santral inşaatı başladıktan sonra 5 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Açıklamada, santralde kullanılacak ekipmanların aynı sermaye olarak kullanılacak olmasının yatırım tutarını azaltacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler