1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksa, Belen Atik RES'in Güriş'e satışını tamamladı

Aksa, Belen Atik RES'in Güriş'e satışını tamamladı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Belen Atik Rüzgar Santrali'nin Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş.'ye satışının tamamlandığını bildirdi.Aksa Enerji...

Aksa, Belen Atik RES'in Güriş'e satışını tamamladı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Belen Atik Rüzgar Santrali'nin Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş.'ye satışının tamamlandığını bildirdi.

Aksa Enerji Üretim A.Ş., EPDK, Ekonomi Bakanlığı ve Rekabet Kurumu tarafından Belen Atik Rüzgar Santrali'nin satışı onaylanıp, Güriş İnşaat ve Mühendislik A.Ş.'ye satışının 7 Nisan 2017 tarihinde tamamlandığını açıkladı. 

Açıklamaya göre, santralin satış bedeli oln 27 milyon dolar artı KDV nakit olarak tahsil edildi. Belen Atik Rüzgar Santrali'ne ait kredilerin kapatılmasından sonra kalan 66.408.822,11 TL satış kârı Aksa Enerji'nin kısa vadeli yükümlülüklerinin azaltılmasında kullanılacak.

Aksa'nın toplam 232 MW kurulu güce sahip, 6 Rüzgar Santrali'nin toplam 259.000.000.00 Amerikan Doları bedel ile Güriş Şirketler Grubu'na satışı konusunda anlaşmaya varılmış ve 3 Şubat 2017 tarihli Olağanüstü Genel Kurul'da onaylanmıştı.

AKSA ENERJİ'DEN RES'LER İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Önceki ve Sonraki Haberler