1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Doğalgaz, Doğubayazıt’ta abone alımına başlıyor

Aksa Doğalgaz, Doğubayazıt’ta abone alımına başlıyor

Enerji Günlüğü - Aksa Ağrı Doğalgaz, Temmuz ayında Doğubayazıt ilçesinde abone alımına başlıyorAksa Ağrı Doğalgaz, abone alımı yapacağı...

Aksa Doğalgaz, Doğubayazıt’ta abone alımına başlıyor

Enerji Günlüğü - Aksa Ağrı Doğalgaz, Temmuz ayında Doğubayazıt ilçesinde abone alımına başlıyor

Aksa Ağrı Doğalgaz, abone alımı yapacağı Doğubayazıt ilçesiyle beraber dağıtım bölgesinde 2018 yılı sonu itibariyle 29,5 milyon yatırımla 12 bin konuta eş değer aboneye doğal gaz ulaştırmayı hedefliyor.

Altyapı çalışmaları kapsamında Ağrı’ya toplamda 9,5 milyon liralık yatırım gerçekleştiren Aksa Doğalgaz, yapılan yatırımlarla bölgede 65 kilometre şebeke altyapısı ve 5 bin 500 potansiyel abone sayısına ulaştı.

HEDEF 5 YILDA 120 MİLYON TL YATIRIM

Türkiye’nin en soğuk ve en uzun kış şartlarının Ağrı’da yaşandığının altını çizen Aksa Ağrı Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Engin Yazıcı, “Mevcut durumda Lisans bölgelerimiz olan Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesine ek olarak genişleme bölgelerimiz olan Patnos, Eleşkirt ve Taşlıçay ilçeleri ile beraber önümüzdeki 5 yılda 120 Milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar neticesinde, Ağrı ve Doğubayazıt’ta doğrudan ve dolaylı olarak 350 Milyon TL değerinde ekonomik büyüklük oluşacak. Doğubayazıtlı vatandaşlarımızın kaliteli ve güvenli şekilde doğal gaz hizmetinden faydalanabilmesi için çalışmalarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler