1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa doğalgaz marj kayıplarının az olacağını açıkladı

Aksa doğalgaz marj kayıplarının az olacağını açıkladı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, doğalgaz zammının ardından doğal gaz santrallerinde marj kayıplarının az olacağını ve bu kaybın bir kısmının da...

Aksa doğalgaz marj kayıplarının az olacağını açıkladı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, doğalgaz zammının ardından doğal gaz santrallerinde marj kayıplarının az olacağını ve bu kaybın bir kısmının da Bolu Termik Santrali satışlarıyla telafi edileceğini açıkladı.

Aksa Enerji, BOTAŞ’ın elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyatına yaptığı yüzde 49.5 zammın şirkete etkisi ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, “Doğalgaz santrallerinde düşük kapasite kullanımı beklenmekle birlikte, spot piyasa fiyatlarındaki düzeltme ve satış portföyünün ağırlıklı olarak spot piyasaya yapılıyor olması sayesinde marjların büyük bölümünün korunması beklenmektedir. Ayrıca doğalgaz santrallerindeki marj kayıplarının bir kısmının Bolu Termik Santrali satışlarındaki marj artışıyla telafi edileceği öngörülmektedir” denildi.

Açıklamada, yurtdışı satışların etkisine de işaret edilerek, “Aksa Enerji’nin FAVÖK’ünün yüzde 82’sini döviz bazlı yurt dışı satışları oluşturmakta, bu satışlar toplam faaliyetlerimizin küçük bir kısmını oluşturan Türkiye operasyonlarının maliyetlerinde oluşan değişikliklerin şirketimize olan etkisini azaltmaktadır” denildi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler