1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa, doğalgazı Afyon İncehisar’a da ulaştırdı

Aksa, doğalgazı Afyon İncehisar’a da ulaştırdı

Enerji Günlüğü - Aksa Doğalgaz, Afyonkarahisar’ın İncehisar ilçesine modüler RMS-A projesiyle doğalgaz ulaştırıyor.Türkiye’de Doğal Gazın Yaygınlaştırılması...

Aksa, doğalgazı Afyon İncehisar’a da ulaştırdı

Enerji Günlüğü - Aksa Doğalgaz, Afyonkarahisar’ın İncehisar ilçesine modüler RMS-A projesiyle doğalgaz ulaştırıyor.

Türkiye’de Doğal Gazın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında dağıtım şirketlerinin çalışmaları hızlandı. Aksa Doğalgaz, Afyon’un İscehisar ilçesine Modüler RMS-A projesiyle doğal gaz ulaştırıyor. Aksa Doğalgaz, beş yıl içinde kurulacak istasyonlarla toplam 94 ilçeye daha doğal gaz arzı sağlamayı hedefliyor.

Aksa Doğalgaz, 65 bin abonenin yılda 100 milyon metreküp doğal gaz kullandığı Afyon’da yakın zamanda Sandıklı, Şuhut ve Emirdağ olmak üzere üç ilçeye daha doğalgaz ulaştıracak.

Türkiye’de bulunan doğal gaz dağıtım istasyonlarının yüzde 24’üyle, 31 ilin sınırları içinde yer alan 27 il merkezi ve 135 ilçeye doğal gaz dağıtımı gerçekleştiren Aksa Doğalgaz, beş yıl içinde kuracağı 80’i modüler istasyonla olmak üzere, 94 ilçeye daha doğalgaz götürecek.

Aksa Afyon Doğalgaz’ın İscehisar istasyonu, Botaş tarafından kabulü yapılarak gaz arzı sağlanan ilk modüler istasyon unvanını da aldı. Botaş’ın otomasyon şartnamesine uygun olarak yapılan İscehisar istasyonunda kullanılan ve sektörde daha önce uygulaması bulunmayan endüstriyel bilgisayarlı SCADA modeli, Aksa Grubu iç kaynaklarıyla İngiliz partneri tarafından oluşturuldu.

Uluslararası piyasada 20 yıla yakın zamandır kullanılan bu yazılım, Botaş şartnamesine göre altı aylık bir çalışma sonucunda uyarlandı ve son düzenlemeleri teknik ekiplerce Afyon İscehisar’da 10 günlük adaptasyon ve test süreciyle tamamlandı.

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler