1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksa, Ege’de depolamalı RES kuracak 

Aksa, Ege’de depolamalı RES kuracak 

Afyonkarahisar’ın Hocalar ve Sinanpaşa ilçeleri ile Uşak’ın Banaz ilçesi sınırları içinde 111 MW’lık depolamalı RES kuracak. 

Aksa, Ege’de depolamalı RES kuracak 

Enerji Günlüğü - Aksa Yenilenebilir Enerji, 714 milyon lira yatırımla Uşak ve Afyonkarahisar’da 111 MW’lık depolamalı rüzgar enerji santrali kuracak. Karahisar DRES için Aksa yaklaşık 432 milyon lira yatırım yapacak. 

Aksa Enerji şirketlerinden Aksa Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından Afyonkarahisar İli, Hocalar ve Sinanpaşa ilçeleri ile Uşak ili Banaz ilçesi sınırları içerisinde 110.76 MW kurulu gücünde Eskişehir Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 110.76 Mwh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi’nin (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri  yaklaşık 432 milyon lira olarak tahmin ediliyor. 

Proje kapsamında kurulacak olan santralde her biri 4,26 MW kurulu gücün de 26 adet rüzgar türbini kurulacak. İnşaat çalışmalarının 46 ay sürmesi beklenen Santralin işletme ömrü 49 yıl olup, işletme süresince gerekli bakım-onarım ve modernizasyon/modifikasyon çalışmaları yapılacak.

Ayrıca 140.91 KWh depolama kapasiteli Enerji Depolama Tesisi kurulacak. Lityum-İyon Batarya Sisteminin ekonomik ömrü 16 yıl olarak öngörülüyor. Santralde yılda azami 443 milyon kWh elektrik üretilebilecek.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler