1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Elektrik faturaları taksitle ödenebilecek

Aksa Elektrik faturaları taksitle ödenebilecek

Aksa Elektrik, salgın tedbirleri kapsamındaki bazı uygulamalar dolayısıyla sıkıntı çeken abonelerine, ödemede esneklik ve taksit imkanı sunuyor. 

Aksa Elektrik faturaları taksitle ödenebilecek

Enerji Günlüğü - Aksa Elektrik, salgın tedbirleri kapsamındaki bazı uygulamalar dolayısıyla sıkıntı çeken abonelerine, ödemede esneklik ve taksit imkanı sunuyor. 

Çoruh ve Fırat bölgelerinde 9 il ve 101 ilçede elektrik tedarik hizmeti sunan Aksa Elektrik, Covid-19 salgını nedeniyle getirilen kıyasen fatura uygulamasının sadece karantina bölgelerinde uygulanacağını ve Aksa Elektrik abonelerine esnek ödeme ve taksit imkanı sunulduğunu bildirdi.

KIYASEN FATURA SADECE KARANTİNA BÖLGELERİNDE
Aksa Elektrik’ten yapılan açıklamada salgın nedeniyle karantina bölgesi ilan edilen yerler için abonelerin geçmiş iki yıllık tüketimleri baz alınarak hesaplanan kıyasen fatura uygulamasının sadece karantina bölgelerinde ve sosyal izolasyonun sağlanamayacağı istisnai durumlarda uygulanacağı bildirildi. Karantina ve sosyal mesafe kararı alınmayan yerlerde normal sayaç okumalarına devam edilecek. 

KAPALI TİCARETHANELERE FATURA KESİLMEYECEK
Şirket, kamuoyunda bir diğer tartışma konusu olan kapalı ticarethanelere fatura kesilmesi konusuna da açıklık getirdi. Açıklamada, ticari faaliyetlerine devam edemeyen hiçbir ticarethaneye fatura kesilmeyeceğinin altı çizildi. 

ÖDEMELERDE ESNEKLİK VE TAKSİTLENDİRME İMKANI
Şirketten yapılan açıklamada, salgın nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren ve faturalarını ödeyemeyen aboneler için taksitlendirme olanağı sunulacağı belirtildi. Aksa Elektrik ayrıca, daha önceden borcu olmayan mesken aboneleri ile 1.000 TL altında faturası olan ticarethane abonelerinin son ödeme tarihi Nisan 2020 olan faturalarının vadelerinde esneklik yapılacağı duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler