1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aksa Elektrik Fenerbahçe tesisini güneşle aydınlatacak

Aksa Elektrik Fenerbahçe tesisini güneşle aydınlatacak

Aksa Elektrik, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Topuk Yaylası’nda bulunan 2 bin 500 metrekarelik tesisine güneş enerji sistemi kurdu.

Aksa Elektrik Fenerbahçe tesisini güneşle aydınlatacak

Enerji Günlüğü - Aksa Elektrik, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Topuk Yaylası’nda bulunan 2 bin 500 metrekarelik tesisine güneş enerji sistemi kurdu.

Kazancı Holding’in iştiraklerinden Aksa Elektrik, müşterilerine güneş enerjisi sistemi kurulum hizmeti vermeye başladı. Yeni iş modeli kapsamında Aksa Elektrik’in ilk müşterisi ise Fenerbahçe Spor Kulübü oldu. Enerji maliyetlerini düşürmek ve temiz enerji kullanmak isteyen kurumlar artık finansmanının Aksa Elektrik tarafından sağlandığı bu yeni iş modeliyle mevcut enerji maliyetlerinin üstünde ek bir bedel ödemeden bu hizmetten anahtar teslim projelerle kolayca yararlanabilecek.

Varılan anlaşma kapsamında kulüp, Fenerbahçe Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdürülebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisi sistemleri kullanacak. Aksa Elektrik tarafından Fenerbahçe Serkan Acar Resort&Sports Topuk Yaylası’na kurulacak güneş enerji sistemleri sayesinde kulüp, hiçbir ek bedel ödemeden hem enerji tasarrufu sağlayacak hem de Aksa Elektrik’ten enerji tedarikini karşılayacak.

Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, “Fenerbahçe’yle gerçekleştirdiğimiz anlaşmayla yeni bir iş modelini hayata geçirdik. Bu model sayesinde ticarethaneler, işletmeler, sanayi sektörü, kısacası elektrik tüketimi yüksek olan kuruluşlar mevcut enerji maliyetlerinin üzerine çıkmadan, anahtar teslim olarak güneş enerji sistemine sahip oluyor ve enerji maliyetlerini düşürüyor. Fenerbahçe ile ilk adımını attığımız bu iş modelinin ülkemize yeşil enerjiye yapılan yatırımlarla birlikte değer katacağını düşünüyoruz. Geliştirdiğimiz bu iş modelini yaygınlaştırmayı, daha fazla kuruluşun yeşil ve temiz enerji kaynağına hiçbir ek maliyete girmeden sahip olmasını istiyoruz” dedi.

Bakım, onarım gibi hizmetlerin de sözleşme süresince tamamen Aksa Elektrik’e ait olduğunu belirten Kirazlı, bu iş modeliyle enerji maliyetleri yüksek olan işletmelerin ciddi oranda tasarruf sağlayabileceğini sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler