1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Elektrik şarj ağını genişletecek çatı GES'lere yoğunlaşacak

Aksa Elektrik şarj ağını genişletecek çatı GES'lere yoğunlaşacak

Aksa Elektrik Genel Müdürü Murat Kirazlı, şirketin kendini sadece elektrik tedarikçisi olarak konumlandırmadığını belirterek, önümüzdeki dönemde özellikle güneş enerji santrali projelerinde pazarda agresif şekilde var olacaklarını söyledi.

Aksa Elektrik şarj ağını genişletecek çatı GES'lere yoğunlaşacak

Enerji Günlüğü - Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı, 2021 yılının yakın coğrafyalarda ve Türkiye’de enerji sektörü açısından zor bir dönem olarak kayıtlara geçtiğini söyledi. Enerji Günlüğü’ne açıklamalarda bulunan Murat Kirazlı, katlanarak artan enerji maliyetleri, dövizdeki artış ve kuzey yarım kürede yaşanan şiddetli kuraklığın enerji tedarik şirketleri başta olmak üzere sektörün birçok paydaşı için çok zorlayıcı olduğunu hatırlattı.

aksa.jpgSADECE ELEKTRİK TEDARİKÇİSİ DEĞİL

Murat Kirazlı, “Yaşanan tüm zorluklara rağmen Aksa Elektrik olarak yeni projelerimizi gerçekleştirdiğimiz, piyasa şartlarıyla uyumlu olarak hedeflerimize ulaştığımız bir yılı tamamladık” dedi. Aksa’nın enerjinin her alanında hizmet veren bir marka olduğunu anlatan Kirazlı, “Biz, aslında kendimizi sadece müşterilerimizin elektrik tedarikçisi olarak konumlandırmıyoruz” dedi.

ENERJİNİN HER KOLUNDA AKTİF

Elektrik tedarikinin haricinde hem danışmanlık hem de dağıtık enerji projeleri kapsamında önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kirazlı “Önümüzdeki dönemlerde de enerjinin her alanında hizmet veren bir marka olarak iklim krizinin ve emisyon oranlarının küresel gündemde ön planda olduğu mevcut konjonktürde özellikle GES projelerinde agresif şekilde pazarda var olma arzusundayız” diye konuştu.

LİSANSSIZ GES PAZARINDA YÜZDE 5 PAY İSTİYOR

Geçtiğimiz yıl içinde lisanssız GES projeleri geliştirip hayata geçirmeye başladıklarını anlatan Murat Kirazlı, şunları söyledi:

“2021 yılı itibariyle başladığımız lisanssız GES projelerimize 2022 yılında da daha fazla müşteriye ve daha fazla kurulu güç hedefiyle devam edeceğiz. Lisanssız GES pazarında yıllık yeni kurulumlarda pazar payımızı yüzde 5 seviyelerine ulaştırmayı hedefliyoruz.”

AKSA ŞARJ AĞINA 50 YENİ NOKTA

Murat Kirazlı, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektrikli araçlara geçiş sürecine yönelik hazırlıkların giderek daha görünür hale geldiğini ifade ederken bu kapsamda kendilerinin de ciddi hazırlıklar içinde bulunduklarını anlattı. Kirazlı şunları söyledi: “2021 yılında başladığımız elektrikli araç şarj istasyonu operasyonlarımıza 2022 yılında hız kazandıracağız. Yıl içerisinde 50 yeni noktada Aksa Şarj istasyonlarını hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde TOGG’un da hayatımıza girmesiyle birlikte artacak olan şarj istasyonu altyapısı ihtiyacında aktif rol alacağız.”

2021’DE 11 MİLYAR KWH ELEKTRİK SATTI

Gerek hizmet bölgelerinde gerekse diğer bölgelerde, yani Türkiye genelinde Aksa Elektrik son tüketicilere 2021 yılında yaklaşık 11 milyar kilovatsaat (kWh) elektrik satışı yaptı. Genel Müdür Murat Kirazlı, “Artan maliyetler ve değişen piyasa koşulları nedeniyle portföydeki son kaynak tüketici limitinin üzerindeki müşteri ağırlığının ciddi anlamda yükseldiğini belirtmem gerekiyor” dedi.

YENİLENEBİLİR ELEKTRİĞİNE SERTİFİKA

Aksa Elektrik’in müşteri portföyündeki sürdürülebilirlik hedefleri bulunan şirketlere yeşil enerji sertifikası ihracıyla çözüm ortağı olduklarını hatırlatan Kirazlı “Bu kapsamda Türkiye’nin en çok Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası ( I-REC) satışı yapan şirketiyiz. Yaklaşık 250 bin MW I-REC sertifikası satışı gerçekleştirdik. Artan taleple birlikte bu rakamın da 2022 yılında çok daha yüksek olacağını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

Mehmet KARA - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler