1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Aksa Elektrik'ten BlockChain ile yeşil elektrik işlemi

Aksa Elektrik'ten BlockChain ile yeşil elektrik işlemi

Aksa Elektrik ve Rönesans Enerji, Foton tarafından oluştuulan BlockChain platformu üzerinden uluslararası yenilenebilir enerji sertifikası (I-REC) işlemi yaptılar.

Aksa Elektrik'ten BlockChain ile yeşil elektrik işlemi

Aksa’dan BlockChain ile yeşil elektrik işlemi

Enerji Günlüğü – Aksa Elektrik ve Rönesans Enerji, Foton tarafından oluştuulan BlockChain platformu üzerinden uluslararası yenilenebilir enerji sertifikası (I-REC) işlemi yaptılar.

Müşterilerine tedarik ettiği yenilenebilir kaynaklardan üretilmiş elektriği belgelendiren Aksa Elektrik, Rönesans Enerji ile Blockchain tabanlı Yeşil Enerji Sertifikası işlemi yaptı. Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) işleminin alıcı tarafında Aksa Elektrik, satıcı tarafında Rönesans Enerji yer aldı. Enerji Günlüğü’nün haberine göre işleme konu I-REC belgesi, Rönesans Enerji’nin hidroelektrik santralinde üretilmiş elektriği temsil ediyor.

Aksa Elektrik Analiz ve Ticari Stratejiler Müdürü Erdem Sezer, yeşil enerji tedarikiyle sürdürülebilir bir gelecek için şirketlere çözüm sunduklarını belirtti. Sezer, yeşil enerji tedarikini özellikle ticarethane ve sanayi grubunda arttırarak çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

erdem-sezer-aksa-elektrik.jpgBLOKZİNCİR AKILLI ENERJİ İMKANI SUNUYOR

Teknolojiyi takip ederek müşterilerine yenilikçi ürünler sunduklarını ifade eden Erdem Sezer, bu çerçevede yeni bir girişim olan Foton Teknoloji’nin blokzincir altyapısını kullanarak yeşil enerji sertifika ticaretini gerçekleştirmeyi tercih ettiklerini söyledi. Sezer, Blokzincir tabanlı yeşil enerji ticaret sistemini kullanmanın, akıllı enerji yönetimi üzerinde oldukça etkili olduğunu da vurguladı.

Rönesans Enerji Ticaret Müdürü Ender Nur ise Aksa Elektrik ile yaptıkları sertifika işleminin tüketiciler, üreticiler ve tedarikçiler için bir örnek olacağını belirterek “Bu alandaki ticaret hacmi önümüzdeki günlerde artarak devam edecektir” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler