1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Enerji, Gana`dan tarife onayı aldı

Aksa Enerji, Gana`dan tarife onayı aldı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile 370 MW kurulu gücünde HFO yakıtlı enerji santrali için tarife onayı aldı.Aksa Enerji'den...

Aksa Enerji, Gana`dan tarife onayı aldı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile 370 MW kurulu gücünde HFO yakıtlı enerji santrali için tarife onayı aldı.

Aksa Enerji'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, Şirket'in Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile 370 MW kurulu gücünde HFO yakıtlı enerji santrali kurulumu, elektrik üretimi ve üretilen elektriğin garantili satışı konusunda bir enerji satış anlaşması imzaladığı hatırlatılarak, Gana Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından onaylanmış olan ve üretilen elektriğin tamamının alım garantili olarak Gana'ya satılacağı anlaşma için tarife onayının geldiği duyuruldu.

Açıklamada, "Anlaşmanın USD bazlı olması nedeniyle şirketimizi potansiyel kur farkı zararlarından doğal olarak koruyacak olan bu kontrat, santralin 2016 yılının Mart ayından itibaren kademeli olarak faaliyete geçmesiyle şirketimize USD bazlı hızlı bir nakit akışı sağlayacaktır.Anlaşmanın gereği olan diğer ön şartlar yerine getirildikçe bilgilendirme yapılmaya devam edilecektir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler