1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Aksa Enerji Kozbükü HES’e 89 milyon dolar fiyat biçti

Aksa Enerji Kozbükü HES’e 89 milyon dolar fiyat biçti

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, satışa çıkarılan Kozbükü Hidroelektrik Santrali’ne 89 milyon dolar değer biçti. Aksa Enerji’den verilen bilgiye...

Aksa Enerji Kozbükü HES’e 89 milyon dolar fiyat biçti

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, satışa çıkarılan Kozbükü Hidroelektrik Santrali’ne 89 milyon dolar değer biçti. 

Aksa Enerji’den verilen bilgiye göre, Şirket’in bağlı ortaklıklarından İdil İki Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait Kozbükü HES’in satış sürecinde yeni bir aşamaya geçildi. Daha önce gelen tekliflerin değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan Komite, Kozbükü HES’in satış fiyatı konusunda anlaşmaya vardı. Buna göre, 81 MW kurulu güce sahip Kozbükü HES’in satış fiyatı 89.440.904,91 Amerikan Doları olarak belirlendi. 

Söz konusu komite, Şirketin borçluluğunu azaltmak, faiz giderlerinin finansalları üzerindeki etkisini hafifletmek ve yurt dışındaki potansiyel yatırımlarına sermaye yaratmak amacıyla, santrallere gelen tekliflerin daha yakından değerlendirilmesi için oluşturulmuştu. Komite, ilgili tüm teklifleri değerlendirip Yönetim Kurulu'na görüşlerini sunmakla görevlendirilmişti. 

Satış işlemleri Rekabet Kurumu ve Ekonomi Bakanlığı'nın onayları sonrası tamamlanacak. Satışın gerçekleşmesi sonrasında elde edilecek nakit tahsilat ise ana ortaklığın kısa vadeli yükümlülüklerinin azaltılmasında kullanılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler