1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksa Enerji’den RES'ler için olağanüstü toplantı

Aksa Enerji’den RES'ler için olağanüstü toplantı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, 6 adet rüzgâr santralinin satışıyla ilgili olarak 3 Şubatta Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapmaya karar verdi.Aksa...

Aksa Enerji’den RES'ler için olağanüstü toplantı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, 6 adet rüzgâr santralinin satışıyla ilgili olarak 3 Şubatta Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapmaya karar verdi.

Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından 30 Kasım 2016 tarihinde yapılan duyuruda toplam 232 MW kurulu güce sahip altı rüzgar enerjisi santralinin (RES) satışı konusunda anlaşmaya varıldığı açıklanmıştı. Buna göre Aksa Enerji, bazı illerdeki rüzgar santrallerini satmak için Güriş Şirketler Grubu ile anlaşmaya vardı. Bu doğrultuda Aksa Enerji’den yapılan açıklamaya göre, bu santrallerden Belen/Atik, Kapıdağ ve Ayvacık rüzgar santrallerinin satışları Rekabet Kurulu tarafından, Sebenoba ve Karakurt rüzgar santrallerinin satışları ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) ve Rekabet Kurulu tarafından onaylandı.

Açıklamada, toplam fiyatı 259 milyon Dolar olan söz konusu rüzgâr santrallerinin satışının “Önemli Nitelikteki İşlemler” kapsamına girmesi nedeniyle satışların Genel Kurul onayına sunulması gerektiği yer aldı. Buna göre Olağanüstü Genel Kurul 3 Şubat 2017 tarihinde saat 11:00'de gerçekleşecek. 

Güriş Grup’a satılması kararlaştırılan santraller şöyle: Sebenova Rüzgar Santrali, Manisa Karakurt Rüzgar Santrali, Balıkesir Şamlı Rüzgar Santrali, Ayvacık Rüzgar Santrali, Kapıdağ Rüzgar Santrali ve Belen/Atik Rüzgar Santrali olduğu açıklandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler