1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Aksa Enerji`den rüzgara 84 MW`lik yatırım

Aksa Enerji`den rüzgara 84 MW`lik yatırım

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, rüzgar enerjisi santrali yatırımları için 44 milyon Euro'luk kaynak sağladı. İş Leasing, Yapı Kredi Leasing ve Garanti...

Aksa Enerji`den rüzgara 84 MW`lik yatırım

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, rüzgar enerjisi santrali yatırımları için 44 milyon Euro'luk kaynak sağladı. İş Leasing, Yapı Kredi Leasing ve Garanti Leasing ile anlaşma imzalandı. 

Aksa Enerji'den yapılan duyuruda, Şirket'in kuracağı üç ayrı rüzgar enerji santrali projesi için çeşitli finans kuruluşularından kaynak sağlandı. Açıklamaya göre Aksa Enerji, toplam 44 milyon Euro'luk bu kaynağın 9.3 milyon Euro'sunu Atik RES projesi için Garanti Finansal Kiralama'dan sağladı. Bu finnasmanın vadesi 10 yıl.

Aksa Enerji, Kıyıköy Rüzgar Santrali Projesi için ise İş Finansal Kiralama'dan 9 ay ödemesiz, 129 ay vadeli olarak 17.5 milyon Euro kaynak sağladı.

Aksa Enerji'nin Sebenoba Rüzgar Santrali Projesi'nin finansmanı için de Yapı Kredi Finansal Kiralama ile anlaştı. Yapı Kredi Leasing'den 10 yıl vadeli 17.2 milyon Euro kaynak sağlandı.

TÜRBİNLER GAMESA VE VESTAS'TAN

Aksa Enerji toplam 30 MW kurulu güce sahip Atik RES projesinin 14 MW'lık ikinci aşamasını Gamesa'dan sağlayacağı türbinlerle tamamlayacak. 28 MW kurulu güce sahip olacak Kıyıköy RES projesi için de yine Gamesa'dan toplam 24 MW kurulu gücünde türbin temin edilecek. Sebenoba RES'te 30 MW'lık kapasite artışına gidiliyor. Burada da Vestas 24.6 MW kurulu gücünde türbini tedarik edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler