1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Aksa Enerji’ye Gana ve Madagaskar dopingi

Aksa Enerji’ye Gana ve Madagaskar dopingi

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji’nin döviz bazlı yükümlülüklerindeki artışın tersine döneceği ve şirket özsermayesinin bu yıl sonu itibariyle artacağı...

Aksa Enerji’ye Gana ve Madagaskar dopingi

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji’nin döviz bazlı yükümlülüklerindeki artışın tersine döneceği ve şirket özsermayesinin bu yıl sonu itibariyle artacağı belirtildi. Gana ve Madagaskar santrallerinin devreye girişinin de özsermayeyi güçlendireceği vurgulandı. 

Aksa Enerji, Borsa İstanbul'un 20 Mart 2017 tarihinde şirketin özsermayesine ilişkin duyurusu üzerine bir açıklama yayınladı. BİST’in duyurusuna konu özsermaye erimesinin ana sebebinin, yükselen kurlar nedeniyle şirketin döviz bazlı yükümlülüklerinden kaynaklanan kur farkı ve finansman zararları olduğu kaydedidi. 

Bu çerçevede gerekli önlemlerin 2016 yılı itibariyle alındığına değinilen açıklamada “Bu önlemlerin pozitif etkilerinin 2017 yılı içerisinde bilançolarımıza yansıyacağını ve dolayısıyla özsermayemizin önemli bir şekilde artarak bahsedilen erimenin 2017 yılı içerisinde terse döneceğini paydaşlarımızla paylaşmak isteriz” denildi. 

RES SATIŞLARIYLA ÖZSERMAYE GÜÇLENECEK

AKSA Enerji’nin açıklamasında, 81 MW kurulu güçteki Kozbükü HES’in satıldığı, toplam 232 MW kurulu güçteki 6 adet RES'in satışı için anlaşma sağlandığı ve bunlardan da Ayres Ayvacık RES'in satışının bu ay tamamlanarak kamuoyuna duyurulduğu da hatırlatıldı. Açıklamada Türk Lirası'nın döviz karşısındaki erimesinin şirketin finansal giderlerini artırması ve dolayısıyla özsermayesini azaltmasının önüne geçmek amacıyla bu satışlardan elde edilecek tutarların kısa vadeli yükümlülükleri azaltmakta kullanılacağı ve özsermayeyi kuvvetlendireceği de vurgulandı. 

Aksa Enerji ayrıca döviz bazında garantili satış gerçekleştirecek Gana Santrali’nin önümüzdeki günlerde devreye gireceği vurgulandı. 2016 yılında Madagaskar ve Mali'de de döviz bazlı garantili enerji satışı gerçekleştirecek olan santrallerin anlaşmalarının yapıldığına da değinilen Aksa’nın açıklaması şöyle tamamlanıyor: 

“Madagaskar santralimizin Temmuz ayı sonunda, Mali santralimizin ise Haziran ayı sonuna kadar devreye girmesi planlanıyor. Böylece 3 yurt dışı projemiz de bu yıl devrede olup döviz satışları ile finansal giderlerimiz üzerinde doğal bir hedge mekanizması sağlayacak. Alınan bu tedbirlerin 2017 yılı içerisinde özsermayemiz üzerinde olumlu etki göstereceğine inanılıyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler