1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aksa Eskişehir’de depolamalı GES kuracak 

Aksa Eskişehir’de depolamalı GES kuracak 

Aksa Yenilenebilir Enerji, 325 milyon lira yatırımla Eskişehir’de 50 MW kurulu gücünde Tokur Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kuracak.  

Aksa Eskişehir’de depolamalı GES kuracak 

Enerji Günlüğü - Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde 50 MW kurulu gücünde Tokur Güneş Enerji Santrali (GES) ve 50 MWh kapasiteye sahip depolama tesisi kuracak.

Aksa Enerji'nin bağlı ortaklığı Aksa Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. tarafından Eskişehir İli, Odunpazarı İlçesi, Aşağı Çağan Mahallesi sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde Tokur Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 325 milyon lira olarak tahmin ediliyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 75 hektarlık alanda kurulacak santralde 600 Wp gücünde 83 bin 333 adet tek kristal yapılı güneş paneli kullanılacak. 21 bin 878 m2’lik alanda da 50 MWh depolama kapasitesine sahip tesisi kurulacak. Tesiste Lityum-İyon Batarya Sistemleri kullanılacak. Enerji Depolama Tesisi konteynırların içerisine yerleştirilen Lityum-İyon Batarya Sistemleri ve diğer elektrik, güvenlik sistemleri ile sağlanıyor. Kurulacak her bir konteynırın kurulu gücü 3 MW olarak planlanmakta olup tesis kapsamında 17 adet konteynır kurulacak.

Santralde üretilen ve depolanan elektrik enerjisi sisteme Köknar GES TM’ye bağlantısı için 154 kV, 1272 MCM Enerji İletim Hattı ile bağlanacak.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler