1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aksa Göynük Termik kül depolama projesi halkın görüşünde

Aksa Göynük Termik kül depolama projesi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Bolu'da bulunan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nde yakılan kömürün külü için düzenli depolama tesisi yapılması projesi on günlüğüne...

Aksa Göynük Termik kül depolama projesi halkın görüşünde

Enerji Günlüğü - Bolu'da bulunan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nde yakılan kömürün külü için düzenli depolama tesisi yapılması projesi on günlüğüne halkın görüşüne açıldı.

Bolu İli, Göynük İlçesi, Himmetoğlu Köyü Mevkiinde Aksa Göynük Enerji Termik Santrali Güney Kül Düzenli Depolama Tesisi kurulması ve işletilmesi projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edildi. 

Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edilebilecek. 

Halihazırda işletilmekte olan Termik Santralde kömürün yakılması işlemi sonucu oluşacak uçucu kül ve alçıtaşının öncelikli olarak çimento fabrikalarına satışı planlanıyor. Ancak, açığa çıkan uçucu kül ve taban külleri ile alçıtaşının satılamaması durumunda en kötü durum senaryosu düşünülerek kül depolama sahası projelendirmesi yapıldı.

AKSA GÖYNÜK TERMİK'E KÜL DEPOLAMA TESİSİ KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler