1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aksa Göynük Termik kül depolama projesine ÇED izni

Aksa Göynük Termik kül depolama projesine ÇED izni

Enerji Günlüğü - Bolu'da bulunan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nde yakılan kömürün külü için düzenli depolama tesisi yapılması projesi için...

Aksa Göynük Termik kül depolama projesine ÇED izni

Enerji Günlüğü - Bolu'da bulunan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nde yakılan kömürün külü için düzenli depolama tesisi yapılması projesi için ÇED olumlu kararı verildi.

Bolu İli, Göynük İlçesi, Himmetoğlu Köyü Mevkiinde Aksa Göynük Enerji Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan Aksa Göynük Enerji Termik Santrali Güney Kül Düzenli Depolama Tesisi projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilerek “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verildi.

BOLU Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekiyor.

Halihazırda işletilmekte olan Termik Santralde kömürün yakılması işlemi sonucu oluşacak uçucu kül ve alçıtaşının öncelikli olarak çimento fabrikalarına satışı planlanıyor. Ancak, açığa çıkan uçucu kül ve taban külleri ile alçıtaşının satılamaması durumunda en kötü durum senaryosu düşünülerek kül depolama sahası projelendirmesi yapıldı.

AKSA GÖYNÜK TERMİK'E KÜL DEPOLAMA TESİSİ KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler