1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Aksa Göynük Termik Santrali için kömür üretimini arttıracak

Aksa Göynük Termik Santrali için kömür üretimini arttıracak

Aksa, Bolu’nun Göynük ilçesinde bulunan linyite dayalı termik santrali için yine aynı bölgedeki kömür üretimini arttıracak.

Aksa Göynük Termik Santrali için kömür üretimini arttıracak

Enerji Günlüğü - Aksa Grubu, Bolu’nun Göynük ilçesinde bulunan linyite dayalı termik santrali için yine aynı bölgedeki kömür üretimini arttıracak.

AKSA Göynük Enerji Üretim AŞ, tarafından Bolu ili, Göynük ilçesi, Himmetoğlu Köyü mevkii sınırları içinde İR:5359 nolu ruhsat alanı içerisinde linyit kömür madeni üretimi ve kazı fazlası/pasa döküm alanları kurmayı planlıyor. Şirket tarafından, termik santralde kullanmak amacıyla, A panosu, B panosu, ve K panosu alanlarında patlatma yapılarak kömür madeni üretimi yapılıyor. 

7,5 milyon lira değerindeki proje kapsamında, ruhsat alanı içinde A panosunda patlatma çalışmaları yapılacak, B ve K panolarında sadece kazı ve döküm işlemleri gerçekleştirilecek. Ayrıca üretim sonucu açığa çıkan pasa malzeme hidrolik yükleyicilerle dekapaj kamyonlarına yüklenecek, kamyonlar pasa malzemeyi döküm sahalarına taşıyacak. Taşınan malzeme burada dozerlerle serilecek ve sıkıştırılacak. A panosunda yılda 10 milyon ton kömür üretilirken, B ve K panolarında yılda 7 milyon 200 bin ton kömür üretiliyor. 

Enerji Günlüğü 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler