1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa, Irak`a yılda 1 milyar kWh elektrik satacak

Aksa, Irak`a yılda 1 milyar kWh elektrik satacak

Enerji Günlüğü - Kazancı Holding iştiraklerinden Aksa Elektrik Toptan Satış AŞ, Irak'a yıllık 1 milyar kWh'ye kadar elektrik ihraç edebilecek. Aksa...

Aksa, Irak`a yılda 1 milyar kWh elektrik satacak

Enerji Günlüğü - Kazancı Holding iştiraklerinden Aksa Elektrik Toptan Satış AŞ, Irak'a yıllık 1 milyar kWh'ye kadar elektrik ihraç edebilecek. 

Aksa Enerji'den yapılan açıklamaya göre, Şirket ortağı Kazancı Holding'in bağlı ortaklıklarından Aksa Elektrik Toptan Satış AŞ, Irak'a elektrik ihraç etme hakkı kazandı. Söz konusu ihracat, TEİAŞ'ın mevcut 154 kV'luk iletim hattı üzerinden gerçekleştirilecek. Açıklamada "Aksa Elektrik Toptan, Irak'a izole bölge sistemi ile 150 MW'a kadar güçte ve yılda yaklaşık 1 milyar kWh'ye kadar elektrik ihraç etme hakkını kazanmıştır" denildi. 

Aksa Elektrik Toptan'ın ihraç edeceği elektrik, Aksa Enerji ve bağlı ortaklıklarının üretim santrallerinden tedarik edilecek. 

KARTET DE İHRACATA BAŞLAYACAK

Irak'a elektrik ihracatı hakkını kazanan bir diğer şirket ise yüzer santralleriyle öne çıkan Karadeniz Holding bünyesindeki Kartet olmuştu. Kartet de Irak-Türkiye arasındaki 300 MW'lik iletim kapasitesinin ikinci dilimi olan 150 MW'lik kapasiteyi kullanacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler