1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa, İstanbul Yeni Havalimanı’na enerji sağlayacak

Aksa, İstanbul Yeni Havalimanı’na enerji sağlayacak

Enerji Günlüğü -  Aksa Jeneratör, İstanbul Yeni Havalimanı (İGA) projesine orta ölçekli bir elektrik santraline denk gelecek 105 mVA enerji sağlayacak.İstanbul...

Aksa, İstanbul Yeni Havalimanı’na enerji sağlayacak

Enerji Günlüğü -  Aksa Jeneratör, İstanbul Yeni Havalimanı (İGA) projesine orta ölçekli bir elektrik santraline denk gelecek 105 mVA enerji sağlayacak.

İstanbul Yeni Havalimanı (İGA) Türkiye tarihinin en büyük havalimanı projesinin enerji ihtiyacını karşılamak için yerli firma Aksa Jeneratör’ü tercih etti. İGA –Aksa işbirliği kapsamında, Aksa Jeneratör projeye orta ölçekli bir elektrik santraline denk gelecek 105 mVA enerji sağlayacak.

İGA ile yapılan anlaşma kapsamında Aksa, İstanbul Yeni Havalimanı’na 42 adet 2500 KVA’lık jeneratörün kurulumunu gerçekleştirecek.

Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker proje ile ilgili; “Dünyanın en yüksek yolcu kapasiteli havalimanı projesi, yıllık 200 milyonun üzerine çıkartılabilir yolcusuyla 7/24 yaşayacak bir yapıya sahip. Yolcuların konforlu bir ortamda yolculuklarına hazırlandıkları, yüz binlerce uçuşun koordine edildiği böyle büyük bir yapıda enerji en önemli ihtiyaçlar arasında yer alıyor. İGA ile yaptığımız bu işbirliği kapsamında havalimanında orta ölçekli bir elektrik santraline denk gelecek bir kurulum gerçekleştireceğiz. Şebeke enerjisi ile uyumlu bir şekilde devrede olan jeneratörlerimizle havalimanının tüm enerjisini karşılayacak ve hizmetlerin aksamadan devamını sağlayacağız. Dünyanın en büyük havalimanı operasyonunda, Aksa Jeneratör olarak yer almanın sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler