1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa jeneratör ArGe Merkezi kapsamına girdi

Aksa jeneratör ArGe Merkezi kapsamına girdi

Enerji Günlüğü – Aksa Jeneratör, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Programı’na kabul edildi. Aksa Jeneratör Sanayi...

Aksa jeneratör ArGe Merkezi kapsamına girdi

Enerji Günlüğü – Aksa Jeneratör, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Programı’na kabul edildi. 

Aksa Jeneratör Sanayi AŞ, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Programı kapsamına alınmaya hak kazandı. Program Aksa Jeneratör’ün Ar-Ge alanında gerçekleştireceği yenilikçi projeleri için bakanlık desteği almasını sağlayacak. 

Ar-Ge Merkezi unvanı için başvuran şirketlerde; yeterli Ar-Ge veya tasarım yönetimi ile teknolojik varlıkları, insan kaynakları, fikrî haklar, proje ve bilgi kaynakları yönetim yeteneği ve kapasitesinin bulunması gibi şartlar aranıyor. Programa kabul edilen şirketler Ar-Ge indirimi, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta prim desteği, damga ve gümrük vergisi istisnası ve temel bilimler desteği gibi avantajlar elde ediyor. Ar-Ge merkezlerine; belli aralıklarla yapılan denetimler sonrasında, Ar-Ge merkezi personelinin yüksek lisansa teşvik edilmesi, eğitime gönderme ve Ar-Ge projelerinde akademisyenlerle çalışma gibi imkânlar da sağlanıyor. 

Ar-Ge Merkezi statüsü kazanan şirketin CEO’su Alper Peker, bu gelişmeyle küresel rekabette daha güçlü konuma geldiklerini belirterek şunları söyledi: “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Programı kapsamına alınarak devlet tarafından desteklenmemiz bizlere doğru yolda olduğumuzu gösterdi. Bu ilerlemelerle hem kendimizi daha fazla geliştirme fırsatı yakalayacağız hem de Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında şirket olarak bizim de emeğimiz olacak. Almış olduğumuz bu büyük desteğin katkısıyla pek çok yeniliğe imza atacağımıza inanıyoruz”. 

Önceki ve Sonraki Haberler