1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Jeneratör ihracatın yıldızı

Aksa Jeneratör ihracatın yıldızı

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, İMMİB'in düzenlediği "İhracatın Yıldızları" ödülleri kapsamında "Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar" kategorisinde...

Aksa Jeneratör ihracatın yıldızı

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, İMMİB'in düzenlediği "İhracatın Yıldızları" ödülleri kapsamında "Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar" kategorisinde ikinci oldu.

Türkiye'nin toplam ihracatının yüzde 30'unu gerçekleştiren ve altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB), ihracatta en büyük paya sahip firmaları ödüllendirdi. Türkiye’nin en büyük ithalatçı firmalarının belirlendiği ve bu yıl sekizincisi düzenlenen İhracatın Yıldızları çalışmasında 65 kategoride toplam 195 ödül verildi.

Arçelik’in birinci olduğu Elektrik ve Elektronik Ekipmanlar kategorisinde, Aksa Jeneratör ikincilik ödülünü kazandı. Geçen sene üçüncülük ödülünü alan Türkiye'nin en büyük jeneratör firması Aksa, bu yıl çıtayı bir basamak daha yükseğe taşımış oldu.

İhracatın Yıldızları ödüllerinin dağıtım töreni, Hyatt Regency İstanbul Ataköy Otel'de gerçekleştirildi. Törende, İhracatın Yıldızları ödülleri Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve ilgili Birlik Başkanları hazır bulundu.

Aksa Jeneratör Genel Müdürü Alper Peker, 30 yıllık tecrübeyle 3 kıtada üretim yaparak 160 ülkeye jeneratör ihraç ettiklerini söyledi. Peker, "Türkiye’nin öncü jeneratör markası olarak uluslararası pazarlarda yoğun ve istikrarlı çalışırken, her zaman ilk günkü gibi heyecanla çalışıyoruz. Dünyanın yedi kıtasında her beş dakikada bir adet Aksa Jeneratör müşterilerimiz ile buluşuyor. Şirketimizin güvenilir marka imajını aynı istikrarla gelecek nesillere en doğru şekilde taşıyıp, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler