1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AKSA Jeneratör’den tam donanımlı ARGE Merkezi

AKSA Jeneratör’den tam donanımlı ARGE Merkezi

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, Hindistan ve Afrika’ya yoğunlaşarak 2015 yılında 160 olan pazarı sayısını bu yıl daha da yukarı taşımayı hedefliyor....

AKSA Jeneratör’den tam donanımlı ARGE Merkezi

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, Hindistan ve Afrika’ya yoğunlaşarak 2015 yılında 160 olan pazarı sayısını bu yıl daha da yukarı taşımayı hedefliyor. Aksa Jeneratör, tam donanımlı bir Ar-Ge Merkezi kurma çalışmalarını da sürdürüyor.  

Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, halen Türkiye’nin birinci, dünyanın ise ilk 5 jeneratör üreticisinden biri olduklarını belirtti. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde 2013 yılında 345. sırada iken, 2014 yılında 193. sıraya yükseldiklerini vurgulayan Peker “2015 yılında yurt içi ve yurt dışında satış ofisi sayımızı artırdık. 2016 yılında ise bu başarıları devam ettirmek istiyoruz. Özellikle yurtdışında emin adımlarla ilerliyoruz. Bu yıl pazar payımızı arttırarak Türkiye ve global pazarda çift haneli rakamlarda büyümeyi öngörüyoruz. 2016’da ihracat gerçekleştirdiğimiz ülke sayısını artırmak ve Aksa’yı farklı ülkelere de duyurmak en büyük hedefimiz. Bu hedef doğrultusunda 2016 yılında özellikle Hindistan ve Afrika ülkelerine yatırım yaparak büyümemizi sürdüreceğiz” dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME

Sürdürülebilirliği çalışmalarının hedefi haline getirdiklerini ifade eden Aksa Jeneratör Genel Müdürü Alper Peker, dünyanın 7 kıtasına hizmet veren bir firma olarak, dünya standartlarına uygun ve çevreye uyumlu üretim için çalıştıklarını vurguladı. Alper Peker, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrojen gruplara entegrasyonuyla ortaya çıkarılan hibrit jeneratör projesi, sıfır emisyonlu toz boya, düşük emisyonlu jeneratör grupları üzerine AR-GE çalışmalarını sürdüren Aksa Jeneratör’ün, geliştirdiği kojenerasyon ve trijenerasyon jeneratör sistemleriyle de ekonomik ve çevreci çözümler kapsamında çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

TAM DONANIMLI AR-GE MERKEZİ

Aksa Jeneratör’an 2015 yılında yıllık cirosunun yüzde 2’sini Ar-Ge yatırımlarına ayırdığı bilgisini veren Alper Peker, 2019 yılı sonunda tam donanımlı bir Ar-Ge ve inovasyon merkezi kurmayı hedeflediklerini kaydetti. Peker böylelikle Aksa’nın sektöründeki öncülüğünü tüm dünyaya kanıtlamak ve her zaman inovatif ürünler geliştiren bir yapıya kavuşmak istediğini anlattı. 

Önceki ve Sonraki Haberler