1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Jeneratör`e ihracatçı ödülü

Aksa Jeneratör`e ihracatçı ödülü

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, sağladığı pazar çeşitliliği ile 2014 Yılında İhracatın Yıldızı oldu.DÜNYA Gazetesi tarafından bu yıl 14'üncüsü...

Aksa Jeneratör`e ihracatçı ödülü

Enerji Günlüğü - Aksa Jeneratör, sağladığı pazar çeşitliliği ile 2014 Yılında İhracatın Yıldızı oldu.

DÜNYA Gazetesi tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen "İhracatın Yıldızları" yarışması sonuçlandı.

Toplam 10 kategoride 19 firmanın ödül aldığı yarışmaya bazı enerji oyuncuları da damgasını vurdu. Gerçekleştirdiği ihracat geliriyle Eti Maden'in Yılın İhracatçısı seçildiği yarışmada, Aksa Jeneratör de pazar çeşitliliği kategorisinde Yılın İhracatçısı Unvanını aldı.

Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, ödülü DHL Ekspress Türkiye CEO’su Markus Reckling’in elinden aldı. Alper Peker, ödül töreninde yaptığı konuşmada, uluslararası pazarlarda istikrarlı çalışmalar yaparak ihracata katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirterek “Türkiye’nin küresel pazardaki payının artmasında ihracatın payı büyük. AR-GE çalışmalarımız ve teknolojimizle ihracat kapasitemizi artırma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Ülke ekonomisine katkıda bulunmak için ilk günkü heyecanla çalıştıklarını dile getiren Alper Peker “Şu an 160 ülkeye ihracat yapıyoruz. Dünyanın yedi kıtasında her beş dakikada bir adet Aksa Jeneratör müşterilerimiz ile buluşuyor. Şirketimizin güvenilir imajını gelecek nesillere taşıyabilmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Güneş enerjisi ekipmanları alanındaki ihracat çalışmalarıyla Kayeri merkezli Ezinç ise Özel Ödül'e layık görüldü.

Ciner İç ve Dış Tic. AŞ, Erdemir, Kibar Dış Tic. AŞ firmaları, nominal olarak geçtiğimiz yıla göre ihracatını en fazla artıran firmalar oldukları için “İhracat Performans” ödülüne layık görülürken, Cemer Kent Ekipmanları AŞ, Evinoks Servis Ekipmanları AŞ ve Bagozza firmaları geleneksek ürünler dışında Türkiye'den ilk kez ihraç edilen ürünlerle dikkat çektikleri için ‘Kreatif Ürün’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

En fazla ülkeye ihracat yapan ve ihraç ürünlerine kattıkları pazar çeşitliliğiyle ‘Yeni Pazar - Pazar Çeşitliliği’ kategorisinde Aksa Jenaratör, PMS Medikal ve Mikropor firmaları ödüllendirildi. Hızla gelişen ‘e-İhracat’ kategorisinde Biletall, ‘Hizmet İhracatı’ kategorisinde Taleworlds, ‘İnovasyon Şampiyonu Ödülü’ kategorisinde ise Pilotcar ödüllendirildi.

Turquality desteğinden faydalanan ve bu destek kapsamında yurtdışında Türk Malı imajını güçlendiren firmaların değerlendirildiği ‘Markalı İhracat Ödülü’ kategorisinde Silverline ödül alırken, Türkiye’nin ihracatçısını dış pazarlarda destekleyerek etkinliğini arttırmasını sağlayan ve türk malı ürünlerinin dış pazarlarda tanıtımına destek veren kurum ve kuruluşların değerlendirildiği “Ticaret Elçisi Ödülü” kategorisinde ise ödül, Metro Toptancı Market’e takdim edildi.

İhracatın Yıldızları Ödül Töreni’nde, özel nitelik taşıyan faaliyetlerinden dolayı öne çıkan firmalar da ‘Özel Ödüller’ kategorisinde değerlendirildi. Simit Sarayı, Gülfer Kızılçay, Zen Pırlanta ve Ezinç özel ödüle layık görülen firmalar arasında yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler