1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Madagaskar’da Jirama’nın santralini işletecek

Aksa Madagaskar’da Jirama’nın santralini işletecek

Enerji Günlüğü – Aksa Enerji, Madagaskar’da bulunan Jirama’ya ait 24 MW kurulu gücündeki santralin rehabilitasyon ve işletmesi için anlaşma imzaladı.Aksa...

Aksa Madagaskar’da Jirama’nın santralini işletecek

Enerji Günlüğü – Aksa Enerji, Madagaskar’da bulunan Jirama’ya ait 24 MW kurulu gücündeki santralin rehabilitasyon ve işletmesi için anlaşma imzaladı.

Aksa Enerji Üretim A.Ş’nin bağlı ortaklığı Aksaf Power Ltd, Madagaskar’da kurulu olan 66 MW’lık santralinin yanındaki Societe Jiro Sy Rano Malagasy (Jirama) ait 24 MW’lık santralin rehabilitasyon ve işletmesi için bir anlaşma imzaladı.

5 YIL GARANTİLİ ALIM ANLAŞMASI

Anlaşma ile birlikte Aksa Enerji Jirama’ya ait santrali faaliyete geçirmek üzere rehabilitasyon çalışmalarına başlayacak. Santral faaliyete geçtikten sonra 5 yıl süre ile Aksa Enerji tarafından işletilecek. Santralin rehabilitasyonu mevcut ekipmanın çalışır hale getirilmesine yönelik makina parkının bakımı, parça değişimi gibi çalışmaları kapsayacak ve santral 6 ay içinde faaliyete geçecek. Santralin faaliyete geçmesi ile üretilen elektrik 5 yıl süre ile garantili alım anlaşması (al-yada-öde) kapsamında Amerikan doları cinsinden Jirama'ya satılacak.

Şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamanın devamında şöyle denildi; “Rehabilitasyonu yapılacak santralin Aksa Enerji'ye ait santralin yanında bulunması, hem lojistik avantajlardan hem mevcut iş gücü kapasitesinden faydalanılmasını sağlayacaktır. Madagaskar'da 7 ay gibi kısa bir sürede faaliyete geçirdiğimiz santralimizin ardından gelen bu rehabilitasyon ve işletme anlaşması, Madagaskar hükümeti ile Aksa Enerji arasındaki güveni, şirketimizin tecrübe ve profesyonelliğine olan inancı ortaya koyması açısından çok önemli bir göstergedir. Mevcut santralimizin karlılığının yanında yeni anlaşmayla sağlanacak ek gelir ve karlılık 2018 yılının son çeyreğinden itibaren finansallarımıza yansımaya başlayacak olup, Mart ayında paylaştığımız 2018 yılı beklentileri içinde bulunmamaktadır.”

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler