1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Özbekistan’da kuracağı yeni DKÇS için teçhizat alıyor

Aksa Özbekistan’da kuracağı yeni DKÇS için teçhizat alıyor

Aksa Enerji Özbekistan’da kuracağı DKÇS için donanım ve teçhizat satın alıyor.

Aksa Özbekistan’da kuracağı yeni DKÇS için teçhizat alıyor

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji Özbekistan’da kuracağı DKÇS için Yeşilyurt Enerji’ye ait DKÇS donanımı ve teçhizatını satın alıyor.

Aksa Enerji Üretim AŞ’nin, dolaylı iştiraki Özbekistan merkezli Aksa Enerji Talimarjan FE LCC, Yeşilyurt Enerji Elektrik Üretim AŞ’nin Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali (DKÇS) Tesisi’nde yer alan taşınır varlıkları/ekipmanların mülkiyetini ve tam kontrolünü devralmak için Rekabet Kuruluna başvurdu. 

Aksa Enerji Talimarjan (Talimercan) FE LCC’nin söz konusu devralma işlemi distribütörlük ve tedarik sözleşmeleri, müşteri portföyü, stoklar, çalışanlar ve know how’ı içeren varlıkları hariç bırakacak. 

Yeşilyurt Enerji; enerji sektöründe yatırım, üretim ve ticaret kollarında faaliyet gösteriyor. 

Devir işlemine ilişkin bilgi, belge ya da görüş sunmak isteyenler Rekabet Kurulu’na ait web sitesi üzerinden Birleşme Devralma Başvurularına Bilgi Verme veya İtiraz Başvurusu formunu doldurarak bilgi paylaşabilecekler.

Aksa Enerji, Talimercan kentinde 430MW’lik bir doğalgaz çevrim santrali kurup işletmek üzere Özbekistan enerji yönetimi ile anlaşma imzalamıştı. Sözleşmeye göre Özbekistan, Aksa Enerji Talimercan Doğalgaz Çevrim Santrali’nde üretilecek elektrik için 25 yıl boyunca dolar bazında fiyatla alım garantisi sağladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler