1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Şırnak santralinin lisansı iptal edildi

Aksa Şırnak santralinin lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü – Aksa Enerji’ye ait İdil Şırnak elektrik santralinin lisansı şirketin talebiyle iptal edildi.Aksa Enerji Üretim AŞ, Şırnak’ın...

Aksa Şırnak santralinin lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü – Aksa Enerji’ye ait İdil Şırnak elektrik santralinin lisansı şirketin talebiyle iptal edildi.

Aksa Enerji Üretim AŞ, Şırnak’ın İdil ilçesinde bulunan 24 MW kurulu güçteki İdil (Şırnak) akaryakıtlı enerji santralinin lisansının iptal edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) müracaat etti. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, santrale ait lisansın iptaline ilişkin talep EPDK tarafından onaylandı ve lisans iptal edildi.

Söz konusu lisansın iptaliyle, santral ekipmanlarının Afrika kıtasında inşaatı devam eden santrallerde kullanılacağı açıklandı.

Aksa Enerji Gana Cumhuriyeti ve Madagaskar Cumhuriyeti ile yapmış olduğu ve inşaatları devam eden iki elektrik santrali projesinin ardından Afrika kıtasında üçüncü bir proje için Mali’de çalışmalara başlamıştı.

Yapılan açıklamada, inşaatları devam eden Afrika'daki üç projenin; 2017’nin ilk yarısında tamamlanarak, Şubat- Haziran 2017 döneminde bölüm bölüm devreye girmiş olacağı aktarıldı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler