1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Aksa’dan 2 bin çocuğa enerji eğitimi

Aksa’dan 2 bin çocuğa enerji eğitimi

Aksa başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında yıl sonuna kadar 2 bin çocuğa enerji eğitimi vermeyi hedefliyor. 

Aksa’dan 2 bin çocuğa enerji eğitimi

Enerji Günlüğü - Aksa başlattığı sosyal sorumluluk projesi kapsamında yıl sonuna kadar 2 bin çocuğa enerji eğitimi vermeyi hedefliyor. 

Kazancı Holding çatısı altında yer alan Aksa grup şirketleri, köy köy gezerek çocuklara enerjiyi anlatıyor. ‘Enerjimiz Yarınlara’ adı verilen proje kapsamında Balıkesir ve Çanakkale’yi ziyaret eden proje ekibi, şimdiden 8 ilde 700’e yakın çocuğa enerji eğitimi verdi.

Kazancı Holding bünyesindeki Aksa Enerji, Aksa Doğalgaz, Aksa Elektrik ve Aksa Jeneratör şirketlerinin Kurumsal İletişim ekipleri ‘Enerjimiz Yarınlara’ projesiyle, Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak, ilçe ve köylerdeki ortaokullarda enerji eğitimleri vermeye devam edecek. Bu proje ile yıl sonuna kadar 2.000 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

ENERJİ EĞLENCELİ VE ANLAŞILIR BİR DİLLE ANLATILIYOR

Ziyaret ettiği okullarda 5, 6, 7, ve 8. sınıf öğrencilerine enerjiyi anlaşılabilir dille anlatan Enerjimiz Yarınlara ekibi, kendi faaliyet alanlarının yanı sıra enerji kaynakları, enerji üretimi, enerji verimliliği, tasarruflu enerji kullanımı ve temiz enerji kavramı gibi konu başlıklarıyla öğrencilere A’dan Z’ye enerji eğitimi veriyor. Eğitimde işlenen konuları eğlenceli oyunlar ve uygulamalarla pekiştirmek amacıyla, proje için özel olarak geliştirilen enerji temalı bir matematik oyunu ve çeşitli deneylerden oluşan eğitici etkinlikler gerçekleştiriliyor. ‘Enerjimiz Yarınlara’ ekibi, bu proje kapsamında ziyaret ettiği okullarda öğrenim gören çocuklara hem enerjiyi kolay ve anlaşılır bir dille öğretiyor hem de birçok öğrencinin çekindiği matematiği oyunla pekiştirmeyi sağlıyor. 

Etkinlik sonunda öğrencilere proje için özel olarak hazırlatılan Enerji Ansiklopedisi ile birlikte çeşitli kırtasiye malzemeleri armağan edilerek çocukların eğitim ihtiyaçlarına da katkıda bulunuluyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler