1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aksa’dan Ardeşen Belediyesi’ne GES kurulumu

Aksa’dan Ardeşen Belediyesi’ne GES kurulumu

Rize’nin Ardeşen ilçesinde Belediye, elektrik ihtiyacını güneşten karşılayacak. Kurum bu amaçla Aksa Solar ile EPC anlaşması imzaladı. 

Aksa’dan Ardeşen Belediyesi’ne GES kurulumu

Enerji Günlüğü - Aksa Solar, Rize’de Ardeşen Belediyesi’nin tüm elektrik ihtiyacını karşılamak üzere 2.8 MWp gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kuracak. 

Aksa Elektrik Grubu markası olan Aksa Solar, Rize’de Ardeşen Belediyesi ile 2.8 MWp gücünde güneş enerjisi santrali (GES) kurmak üzere yeni bir iş birliğine imza attı. Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı, Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya ve Av. Rize Milletvekili Harun Mertoğlu’nun katıldığı imza töreninde duyurulan iş birliği neticesinde 1.566 tCO2 karbon emisyonunun engellenmesi hedefleniyor. Projede EPC İş Modeli güneş enerjisi santrali kurulumuyla yatırım maliyetinin tamamı Ardeşen Belediyesi tarafından karşılanacak. 

SANTRAL BELEDİYENİN TÜM ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Bakım ve sistem kolaylığının yanı sıra enerji maliyetlerini de azaltacak olan güneş enerjisi santrali Ardeşen Belediyesi’nin elektrik tüketimini tamamen temiz enerji ile karşılamasını sağlayacak. 42.000 m2 alanda yaklaşık 5.200 adet güneş panelinden oluşacak santralde yıllık ortalama 3.559 MWh üretim öngörülüyor. 

“PROJELERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Aksa Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kirazlı yaptığı açıklamada, güneş enerjisi sistemleri sayesinde ticarethanelerin, işletmelerin, sanayi sektörünün mevcut enerji maliyetlerinin üzerine çıkmadan, anahtar teslim olarak güneş enerji sistemine sahip olduklarını belirterek, “2024’te çevreye duyarlı yeni iş modellerimizle güvenilir enerji kaynağı sunmak için projelerimize devam edeceğiz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler