1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aksa`dan petrol kazasına ilişkin açıklama

Aksa`dan petrol kazasına ilişkin açıklama

Enerji Günlüğü - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele/Kalecik bölgesindeki petrol sızıntısına ilişkin Kalecik elektrik santralinin sahibi AKSA'dan...

Aksa`dan petrol kazasına ilişkin açıklama

Enerji Günlüğü - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İskele/Kalecik bölgesindeki petrol sızıntısına ilişkin Kalecik elektrik santralinin sahibi AKSA'dan açıklama yapıldı.

Aksa Enerji, KKTC'deki Kalecik elektrik santraline yapılan yakıt ikmali sırasında meydana gelen kaza nedeniyle denize yaklaşık 40 ton fuel oil sızıntısı olduğunu ve gerekli önlemlerin alındığını; kazanın santralin işletme ve üretim operasyonlarında herhangi bir etkisi olmadığını açıkladı.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, sızıntının derhal durdurulup, sızan fuel oil'in denizde ve karada bir çevre kirliliği yaratmaması için gerekli bariyer önleminin alındığı ifade edildi.

Türkiye'den de deniz temizliği çalışmalarına katılmak üzere uzman bir temizlik firmasının görevlendirildiğinin belirtildiği açıklamada, kazanın şirkete, çevreye ve üçüncü şahıslara verebileceği hasarlar ve zararların da sigorta kapsamında olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Söz konusu kazanın santralin işletme ve üretim operasyonlarında herhangi bir etkisi olmamıştır; santralde elektrik üretimi normal programına göre devam etmektedir" denildi. 

KIBRIS'TA DENİZE PETROL SIZDI

Önceki ve Sonraki Haberler