1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa'nın Gana ile yaptığı anlaşmanın süresi uzatıldı

Aksa'nın Gana ile yaptığı anlaşmanın süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü -  Aksa Enerji ile Gana hükümeti arasındaki anlaşmanın süresi 5 yıldan 6,5 yıla çıkarıldı.Aksa Enerji, Gana Cumhuriyeti Hükümeti...

Aksa'nın Gana ile yaptığı anlaşmanın süresi uzatıldı

Enerji Günlüğü -  Aksa Enerji ile Gana hükümeti arasındaki anlaşmanın süresi 5 yıldan 6,5 yıla çıkarıldı.

Aksa Enerji, Gana Cumhuriyeti Hükümeti ile yapmış olduğu HFO yakıtlı enerji santrali kurulumu, elektrik üretimi ve üretilen elektriğin garantili satışı konusundaki anlaşmada yapılan tadilata istinaden, anlaşmalarının süresinin uzatılarak 5 yıldan 6,5 yıla çıkartıldığını açıkladı. 

Sözleşmenin süresinin tarafların mutabakatı ile 6,5 yıl bitmeden uzatılabileceği belirtilen açıklamada, "Tarifemiz veya satış garantilerimiz hiçbir şekilde değişmemiş olup, anlaşmada yapılan tadilat sonucu kurulu gücümüz ilk fazı 250 MW, ikinci fazı +120MW olarak iki faza ayrılmıştır. İkinci fazın tamamını veya bir kısmını kurmak tamamen Aksa Enerji'nin inisiyatifine bırakılarak opsiyonel hale getirilmiştir. Her iki fazın devreye alınması arasında 1 senelik bir bekleme süresi olacaktır. Bu süre zarfında şirketimiz gerek Gana gerekse diğer mevcut ve potansiyel ülkelerdeki iş fırsatlarını karşılaştırdıktan sonra ikinci faz için gerekli motorların hangi proje için değerlendirileceğine karar verip kamuoyu ile paylaşacaktır. Santralimizin kısmi geçici kabulü için, kabul heyetinin santralimize teşrifi beklenmektedir. Mart ayının son haftasında 105 MW kurulu güçteki motorlarımız aralıksız üretim yapmakta iken halihazırda bu üretim, devreye alınan yeni motorlar ile 140 MW seviyesindedir. 10 Nisan ile başlayan haftada ise 192,5 MW'a ulaşılacaktır. Yapılan bu test üretimleri anlaşma şartlarına göre belirlenen tarifemiz üzerinden fatura edilecektir." denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler