1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Aksaray’da 2 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Aksaray’da 2 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Okurlar Petrol, Aksaray’da günde 162 ton hayvansal ve bitkisel atığı elektriğe çevirecek 2 MW kapasiteli bir biyogaz tesisi kuracak.Okurlar...

Aksaray’da 2 MW’lık biyogaz santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Okurlar Petrol, Aksaray’da günde 162 ton hayvansal ve bitkisel atığı elektriğe çevirecek 2 MW kapasiteli bir biyogaz tesisi kuracak.

Okurlar Petrol Hay. Tarım İnş. Gıda Nak. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Aksaray ili, Merkez ilçesi, Yenikent Kasabası, 1762 Parsel sınırları içerisinde 2 MWe (2,80 MWm, 2,35 MWthe) kurulu gücünde günlük 162 ton kapasiteli “Hayvansal ve Bitkisel Atıklar İle Beraber Taze Bitkilerden Biyogaz (Elektrik) Üretim Tesisi” nin kurulup işletilmesi planlanıyor.

 9.250.000 bedelli proje kapsamında, 2 MW’lık Biyogaz Tesisi’ ne gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacak. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik ve ısı üretimi için kullanılacak.

Biyogaz tesisi hammaddesi faaliyet sahibinin kendisine ait olan 3600 baş kapasiteli büyükbaş hayvan çiftliğinin atıkları, kendi yem depo alanları, firmaya ait yem fabrikalarından çıkan yem bitkisi atıkları ve firmanın kendisine ait olan tarım arazilerinde yetişen silajlık mısırdan karşılanacak. Biyogaz tesisinde günde 162 ton biyobozunur atıklar ve bitkisel kaynak (silajlık mısır) işlenerek elektrik üretilecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler