1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aksaray`da güneş enerjisinden içme suyu

Aksaray`da güneş enerjisinden içme suyu

Enerji Günlüğü - Aksaray İl Özel İdaresi, köylerin içme suyu hizmetlerinin yapılabilmesi için güneş enerjili dalgıç pompa sistemi uygulamasını...

Aksaray`da güneş enerjisinden içme suyu

Enerji Günlüğü - Aksaray İl Özel İdaresi, köylerin içme suyu hizmetlerinin yapılabilmesi için güneş enerjili dalgıç pompa sistemi uygulamasını hayata geçirdi.

Aksaray İl Özel İdaresi, kırsalda yaşayanların elektrik ve su ihtiyaçlarını yenilenebilir enerji kaynakları kullanarak karşılayan ve enerji tasarrufu sağlayan, yüksek faturaları önleyen bir projeyi hayata geçirdi.

Projelerden ilk olarak pilot bölge olarak Hıdırlı, Yeşiltömek, Yapılcan, Darıhüyüğü, Koçpınar, Karacaören ve Bağlı Köyü faydalanacak. Proje kapsamında; içme suyu enerji maliyetinin azaltılması, enerji tasarrufu sağlanması, trafo ve enerji nakil hatlarının işletme maliyetlerinin azaltılması, alternatif içme suyu kaynağı taleplerinin azaltılması, enerji kaynaklarının verimli kullanılması konusunda gerekli bilinç oluşumuna katkı sağlanması amaçlanıyor.

Türkiye’de bir ilk olacağı belirtilen proje için İl Özel İdaresi, “Projenin uygulanmasıyla köyler, aylık en az bin 500 - 2 bin TL arası elektrik faturası ödemekten kurtulmuş olacak ve proje uygulandığında içme suyu amaçlı dalgıç pompa sistemlerinde enerji maliyeti yüzde 80 azalacak. Kullanılacak yeni nesil teknoloji dalgıç pompalar sayesinde yüzde 30 enerji tasarrufu sağlanacak. Aksaray İl Özel İdaresi tarafından Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Kurumuna sunulan ‘Güneş enerjili dalgıç pompa sistemi projesi’ kabul edilerek Eskil Kökez ve Gümüşdüğün köylerine uygulanması için İl Özel İdaresi tarafından ihale edilmiştir” açıklamasını yaptı. 

Önceki ve Sonraki Haberler