1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aksaray’da karbondioksit gazı aranacak

Aksaray’da karbondioksit gazı aranacak

NB Maden, Aksaray’da jeotermal kökenli gaz arayacak. Şirket bu amaçla dört adet sondaj kuyusu açacak.

Aksaray’da karbondioksit gazı aranacak

Enerji Günlüğü - Aksaray’ın Merkez ilçesi sınırları içinde dört adet sondaj kuyusu açılarak jeotermal kökenli gaz aranacak.

NB Maden ve Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş, Aksaray İli, Merkez İlçesindeki 2020680008 Numaralı Jeotermal Kaynak Arama Ruhsatı içerisinde jeotermal kökenli karbondioksit gazı arama çalışması yürütmeyi planlıyor. Yaklaşık 3 milyon lira değerindeki proje kapsamında alanda dört adet sondaj kuyusu açılacak.

Şirket kuyularda ekonomik düzeyde işletilebilir niteliklerde Jeotermal Kökenli Gaz (Karbondioksit) bulması durumunda Karbondioksit Üretim Tesisi kuracak.

Karbondioksit çok yönlü özellikleri ile, ürün kalitesini ve verimliliği arttıran bir madde olması nedeniyle bir çok endüstride geniş kullanım alanına sahip. Meşrubat, gıda, seralarda gübrelemede, zararlılarla mücadelede, inertleşme ve patlamaya karşı koruma, yangınla mücadele ve yangın söndürücüler, atık su ve su arıtımı alkali atık suların nötralizasyonunda, Yüzme havuzu sularının pH-değerinin ayarlanmasında ve yumuşak suların karbonizasyonunda, Sünger ve poliüretan imalatında, kuru buz, teknik soğutma gibi endüstrinin gelişen pek çok sektörü Karbondioksitten yararlanıyor. Karbondioksit Türkiye‟de başlıca Denizli Kızıldere Havzası, Niğde Kemerhisar Havzası ve Aksaray Havzasında bulunuyor.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler