1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksoy: Enerji talebinde artış hızı düşecek

Aksoy: Enerji talebinde artış hızı düşecek

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı Batu Aksoy, Türkiye'de enerji talebindeki artış hızının yavaşlayacağını söyledi.Enerji Ticareti...

Aksoy: Enerji talebinde artış hızı düşecek

Enerji Günlüğü - Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı Batu Aksoy, Türkiye'de enerji talebindeki artış hızının yavaşlayacağını söyledi.

Enerji Ticareti Derneği (ETD) Başkanı ve Turcas Petrol AŞ Üst Yöneticisi Batu Aksoy, All Energy Turkey Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin 1970-2010 yılları arasındaki 40 yıllık süreçte yıllık ortalama yüzde 4,2 büyüdüğünü, aynı dönemde Türkiye’nin enerji ihtiyacının yılda yüzde 8,4’le ekonomik büyümesinden 2 kat fazla olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin enerji sektörünün artan talebi karşılamak için gelecek 10 yılda 120 milyar dolar yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirten Aksoy, yabancı yatırımcıları çekmek için rekabetçi, şeffaf, liberal bir enerji piyasasına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Türkiye'de enerji sektöründe yeni bir döneme girildiğini ifade eden Aksoy, "Önümüzdeki dönemde para artık daha pahalı olacak proje finansman maliyetleri yükselecek" dedi. Aksoy, enerji talebindeki artış hızının ise yavaşlayacağnı kaydetti.

EnerjiSA COO'su Holger Kreetz ise enerji yatırımları için ülkelerde rekabetçi, güvenilir ve şeffaf bir ortam olması gerektiğini dile getirdi. Kreetz, "Elektrik üretiminin yüzde 30'u EPİAŞ'a ait ancak biz ortamın ve kurumların daha liberal olması gerektiği görüşündeyiz" dedi. 

Mehmet KARA

EWE TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ QUANTE: DOĞALGAZDA KAR MARJIMIZ SIFIR

Önceki ve Sonraki Haberler