1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksu Enerji, Göltaş AŞ davasında yeni özel denetçi heyeti istedi

Aksu Enerji, Göltaş AŞ davasında yeni özel denetçi heyeti istedi

Enerji Günlüğü – Aksu Enerji Göltaş Enerji ile arasında devam eden dava kapsamında yeni özel denetçi heyeti oluşturulmasını istedi. Aksu Enerji...

Aksu Enerji, Göltaş AŞ davasında yeni özel denetçi heyeti istedi

Enerji Günlüğü – Aksu Enerji Göltaş Enerji ile arasında devam eden dava kapsamında yeni özel denetçi heyeti oluşturulmasını istedi. 

Aksu Enerji ve Ticaret AŞ, Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ aleyhine esas sözleşme ve dürüstlüğe aykırılıkların tespiti için dava açmıştı. Dava sürecinde özel denetçi raporu hazırlanmış ancak Aksu Enerji raporu yüzeysel, yetersiz ve Mahkemece aydınlatılması istenen hususları cevaplar nitelikte bulduğu için yeni özel denetçi heyeti oluşturulmasını istemişti. 

Şirket yeni heyet oluşturulmayacak ise önceki heyetten itirazları ve beyanları doğrultusunda ek rapor alınması, sonrasında da raporun Mahkeme huzurunda duruşma yapılarak ve duruşmaya özel denetçiler de davet edilerek tarafların katılımıyla değerlendirilmesi talebinde bulundu. 

Aksu Enerji davayla ilgili açıklamasında Prof. Dr. Mehmet Baha Karan ve Prof. Dr. Ramazan Aktaş tarafından hazırlanan ve özel denetçi raporunun yetersizliğini ortaya koyan uzman görüşünü Mahkeme dosyasına dahil ettiklerini bildirdi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler