1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksu Enerji, Göltaş Elektrik'teki yüzde 25 payını satacak

Aksu Enerji, Göltaş Elektrik'teki yüzde 25 payını satacak

Enerji Günlüğü - Aksu Enerji ve Ticaret AŞ, Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ’deki yüzde 25,45 oranındaki iştirak payını halka arz yoluyla satıyor.Aksu...

Aksu Enerji, Göltaş Elektrik'teki yüzde 25 payını satacak

Enerji Günlüğü - Aksu Enerji ve Ticaret AŞ, Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ’deki yüzde 25,45 oranındaki iştirak payını halka arz yoluyla satıyor.

Aksu Enerji ve Ticaret AŞ, iştiraki olan Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ’de olan payları ile ilgili bir açıklama yaptı. Buna göre Şirket, 17 Şubat 2016 tarihinde yapmış olduğu Yönetim Kurulu toplantısı sonunda; Göltaş Enerji’de bulunan yüzde 25,45 iştirak payının satışı için gerekli çalışmalara başlanmasına karar verdi. Söz konusu iştirak payı, piyasa koşullarına bağlı olarak stratejik veya finansal payların borsada halka arzı şeklinde satılacak.

Ancak Göltaş Enerji’nin kullanmış olduğu krediler için söz konusu yüzde 25,45’lik pay SPK tarafından rehin alınmış durumda. Bu sebeple Şirket, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından gönderilen 7 Mart 2012 tarihli teminat, rehin ve ipotekler yazısı gereğince, rehin edilen yüzde 25,45 oranındaki hisselerin üzerindeki rehinin kaldırılması için de gerekli çalışmaları başlatacağını açıkladı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler