1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksu Enerji Göltaş`tan çekiliyor

Aksu Enerji Göltaş`tan çekiliyor

Enerji Günlüğü - Aksu Enerji, Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ'deki yüzde 25.45'lik payını satacak.Aksu Enerji, yaptığı açıklamada yüzde 25.45'ine...

Aksu Enerji Göltaş`tan çekiliyor

Enerji Günlüğü - Aksu Enerji, Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ'deki yüzde 25.45'lik payını satacak.

Aksu Enerji, yaptığı açıklamada yüzde 25.45'ine sahip olduğu Göltaş Enerji Elektrik Üretim'deki paylarının satışı için görüşmelere başlama kararı aldığını duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimiz 2014 faaliyet yılı olağan genel kurul toplantısında pay sahipleri tarafından Yönetim Kurulumuzca değerlendirilmesi talep edilen, sermayesinin % 25,45'e sahip olduğumuz Göltaş Enerji Elektrik Üretim AŞ iştirak paylarımızın, tamamının muhtemel satışı hususuna ilişkin olarak; İştirak paylarının satışı hususunun Yönetim Kurulumuzca değerlendirilebilmesi ve potansiyel alıcı arayışına başlanabilmesini teminen, satış fiyatının tespiti için SPK lisanslı uluslararası bir değerleme kuruluşuna değerleme çalışması yaptırılmasına ve bulunacak değer üzerinden potansiyel alıcılarla, Şirketimiz iştirak payı satışına ilişkin görüşmelere başlanılmasına oy birliğiyle karar verilmiştir."

İÇERDEN BİLGİ TİCARETİ (INSIDER TRADING) ŞÜPHESİ

Borsa İstanbul'da işlem gören Aksu Enerji hisseleri günün ilk seansında yüzde yüzde 14 prim yaptı. Şirket iştirak satışı ile ilgili açıklamayı ise ikinci seansın başında yaptı. Hisse senedi fiyatı üzerinde olumlu etki yaratacağı açık olan iştirak satışı haberinin duyurulmasından önce hisse Aksu Elektrik hisse fiyatının tavan yapması, bazı yatırımcıların bu bilgiyi önceden almış olabileceğine yoruldu. 29 Mayıs Cuma günü 8.85 liradan kapanış yapan hisse senedi bugün ilk seansta yüzde 14 prim yaparak 10.10 liraya yükseldi ve tavan oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler