1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksu-Göltaş ihtilafları sulh yoluyla çözüldü

Aksu-Göltaş ihtilafları sulh yoluyla çözüldü

Aksu Enerji ile Göltaş arasındaki ihtilaflı konular sulh anlaşmasıyla çözüldü.

Aksu-Göltaş ihtilafları sulh yoluyla çözüldü

Enerji Günlüğü - Aksu Enerji ile Göltaş arasındaki ihtilaflı konular sulh anlaşmasıyla çözüldü.

Aksu Enerji ve Ticaret AŞ ve Göltaş Göller Bölgesi Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ; ihtilaflı oldukları bütün konuları sulh yoluyla halletmek üzere, 25 Aralık 2020 günü bir anlaşma imzaladılar. 

İmzalanan anlaşma iki tarafın da yönetim kurullarında onaylandı. Anlaşma kapsamında taraflar söz konusu ihtilaflarla ilgili dava ve şikayetlerinden ve ileri sürdükleri iddialardan tamamen, karşılıklı, gayrikabili rücu ve kayıtsız şartsız olarak feragat ettiler ve gelecekte de herhangi bir mecrada ilgili veya benzer iddiaları ileri sürmeyeceklerini taahhüt ettiler. 

İhtilaf konularından biri; 28 Ağustos 2017’de Göltaş Enerji’nin sermaye artışı sırasında, Aksu Enerji’nin rüçhan haklarına isabet eden ve fakat Aksu Enerji tarafından kullanılmadığı için Göltaş Çimento tarafından taahhüt edilen ve primli hisse iştirak bedeli olarak Göltaş Enerji'ye ödenen 8,225,707.16 adet Göltaş Enerji hissesi ile ilgiliydi. Anlaşma kapsamında bu hisselerin de 30 Haziran 2022 tarihine kadar Aksu tarafından talep edilmesi halinde Göltaş Çimento veya Göltaş gurubu şirketlerinden biri tarafından Aksu'ya devredilmesi taahhüt edildi. 

Taraflar hisselerin devir bedelinin; hisselerin Göltaş Çimento'ya olan maliyeti, artı bu rakam üzerine yürütülecek faiz, artı bu devirden elde edilecek kar nedeniyle ortaya çıkabilecek ek kurumlar vergisi yükünü telafi etmeye yönelik bir prim olarak belirlenmesi konusunda da anlaştılar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler