1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Aktaş: Ucuz akaryakıtın adresi devlettir

Aktaş: Ucuz akaryakıtın adresi devlettir

Enerji Günlüğü – EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıtta fiyatların inmesinin doğru adresinin devlet olduğunu ve ancak ÖTV indirimiyle bunun gerçekleşebileceğini...

Aktaş: Ucuz akaryakıtın adresi devlettir

Enerji Günlüğü – EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıtta fiyatların inmesinin doğru adresinin devlet olduğunu ve ancak ÖTV indirimiyle bunun gerçekleşebileceğini açıkladı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, akaryakıtta tavan fiyat uygulamasına geçilmesini isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’e, açık bir mektupla tepki gösterdi.

Akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının akaryakıt sektörünün batışını başlatacağını ve ne sektöre ne de halka bir yararı olmadığını belirten Aktaş, Palandöken’e “Yani anlayacağınız sayın Başkan, tavan fiyatın ne sektöre ne de halka bir yararı yoktur. Eğer gerçekten fiyatların inmesini istiyorsanız, doğru adres devlettir. Yüreğiniz varsa, gerçekten halkın çıkarını gözetiyorsanız, ÖTV indirimi isteyin.” Çağrısında bulundu.

TAVAN FİYAT, DAĞITICI/BAYİ KARINA MÜDAHALEDİR

EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, yayınladığı mektupta, fiyatlamaların hiçbir aşamasında ana dağıtıcılar ve bayilerin dahli olmadığını belirterek, “Ham petrol fiyatlarının bize direkt bir etkisi yoktur. Ham petrolün işlenişi sonrasında elde edilen motorin ve benzinin fiyatı, EPDK tarafından belirlenen formülle, dış piyasalardaki fiyatlar ile yurtiçinde Merkez Bankası kurları baz alınarak hesaplanır. Ortaya çıkan rakama ÖTV ve ÖTV’nin de içinde olduğu toplam KDV eklenir. En son olarak yine EPDK tarafından belirlenen standart ana dağıtıcı ve bayi karı ilave edilir.

Sizin istediğiniz tavan fiyat uygulaması EPDK tarafından formüle edilmiş olan ana dağıtıcı + bayi karına müdahale demektir. Allah korusun, olası bir müdahalede gelecek olan indirim litrede 15-20 kuruş olacaktır. Yani hepi topu dün gelen zam kadar. Bunun halka yansıması minimal dahi demeyeceğimiz bir oranda gerçekleşir. İşte bu küçük marj, sektör oyuncularının hayat kaynağıdır. Tavan fiyat talebinizin olumlu karşılanması durumunda, zaten can çekişen akaryakıt sektörü mezara gömülecektir.” açıklamasını yaptı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler