1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Aktaş ve Kargı HES için ÇED gerekli görülmedi

Aktaş ve Kargı HES için ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Aktaş HES ve Kargı HES projeleriyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel...

Aktaş ve Kargı HES için ÇED gerekli görülmedi

Enerji Günlüğü - Aktaş HES ve Kargı HES projeleriyle ilgili 'ÇED Gerekli Değildir' kararı verildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan açıklamada, T.M. Enerji tarafından Iğdır'da yapılması planlanan Aktas Regülatörü, HES (10,601 MWm / 10,201 MWe) projesi ve Dinamik Hidroelektrik'in Antalya'da yapılması planlanan Kargı Regülatörü ve HES kapasite artışı projesiyle ilgili “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği belirtildi.

Buna göre, Iğdır ili Tuzluca ilçesi Osman Köy, Kazkoparan Köyü, Bahçelimeydan Köyü, Bahçecik Köyü sınırlarında Pernavut çayı mevkiindeki T.M. Enerji Üretim Elektrik ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılması planlanan Aktas Regülatörü, HES (10,601 MWm / 10,201 MWe) Kırma-Eleme Tesisi-1 ve Kırma-Eleme Tesisi-2 projesine ÇED gerekli görülmedi.

Ayrıca, Antalya ili Alanya ilçesi Kargı Çayı mevkiindeki Dinamik Hidroelektrik Santrali Enerji Yatırımları Elektrik Üretim Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Kargı Regülatörü ve HES Kapasite Artışı projesine de ÇED gerekli görülmedi.

Projeler ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyalar incelenip değerlendirilerek ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince Valiliklerce “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler