1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akten: Depolamalı RES ve GES yatırımlarının artmasını bekliyoruz

Akten: Depolamalı RES ve GES yatırımlarının artmasını bekliyoruz

Garanti BBVA, 2022 itibarıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına 6 milyar doları aşan tutarda finansman sağladı. 

Akten: Depolamalı RES ve GES yatırımlarının artmasını bekliyoruz

Enerji Günlüğü - Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, kendilerine ulaşan finansman taleplerinden depolamalı rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri ihaleleriyle batarya yatırımlarının artmasını beklediklerini açıkladı.

Türkiye’nin rüzgâr ve güneş enerjisi kurulu gücünün 4’te 1’ine yakınını finanse eden Garanti BBVA, 2022 sonu itibarıyla yenilenebilir enerji projelerine 6 milyar doları aşan finansman sağladı. 

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, 2035 hedefleri doğrultusunda en az 60 GW daha yenilenebilir enerji yatırımı yapılabileceğine dikkat çekerek, “Önümüzdeki dönemde ülkemizde depolamalı rüzgâr ve güneş enerjisi santralleri ihaleleriyle batarya yatırımlarının da artmasını bekliyoruz. Yatırımcıların yoğun lisans başvurularından ve bizlere ulaşan finansman taleplerinden bu alanda ciddi bir potansiyel olduğunu görüyoruz” şeklinde konuştu. 

“HİDROJEN GİBİ YENİ YATIRIMLARA DA ODAKLANMALIYIZ”

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hidrojeni ve depolamalı elektrik üretimini öncelikli yatırım alanlarından biri olarak ilan ettiğini kaydeden Akten şunları aktardı: “Türkiye’de elektrik üretimindeki yenilenebilir enerjinin payı artıyor ve bu enerji kaynaklarının kesintili üretim sağlamasından dolayı enerji depolama konusu gündeme geliyor. Bu noktada, hidrojen de alternatif bir enerji depolama aracı olarak karşımıza çıkıyor ve Türkiye’nin karbon emisyonlarını düşürme hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerjinin yanında depolama, hidrojen gibi alanlarda yapılacak yeni yatırımlara da odaklanmamız gerekiyor.”