1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aktifbank’tan Tunçmatik’e güneş kredisi

Aktifbank’tan Tunçmatik’e güneş kredisi

Enerji Günlüğü - Tunçmatik 8 ilde kuracağı toplam 70 MW'lık güneş santralleri için Aktifbank’tan 73 milyon dolar kredi aldı.Dünya gazetesi’nden...

Aktifbank’tan Tunçmatik’e güneş kredisi

Enerji Günlüğü - Tunçmatik 8 ilde kuracağı toplam 70 MW'lık güneş santralleri için Aktifbank’tan 73 milyon dolar kredi aldı.

Dünya gazetesi’nden Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, Tunçmatik Aktifbank ile imzaladıkları anlaşma ile Türkiye tarihinde güneşte en büyük finansmana imza attı. Tunçmatik, 6 ay içinde Türkiye’nin 8 ilinde kurmayı planladığı toplam 70 MW’lik güneş enerjisi santralleri için 73 milyon dolarlık kredi için Aktifbank ile bir anlaştı. 

Tunçmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer, Türkiye’de güneşte tek seferde yapılmış en büyük yatırımı yapacaklarını ve bu santrallerde 123 milyon kwh elektrik enerjisi üreteceklerini belirterek, yatırımlarında yerlilik oranının da yüzde 60 oranında olacağını kaydetti. 

GÜNEŞSİZ GÜNLERDE DE SİGORTALI OLACAK

Aktifbank Genel Müdürü Dr. Serdar Sümer ise projenin uluslararası kuruluşlarca sigortalanacağını, bunun sonrasında projeyi yatırımcılarla buluşturmak için sertifika, sukuk gibi araçlar üzerinde çalışacaklarını anlattı. Sümer, “Belki de ileride tek tek panellere yatırımcı olunabilecek. Çünkü 10 yıl boyunca güneş çıkmadığı günler bile sigortalı olacak. Etik finansman olarak gördüğümüz bu proje ile gurur duyuyoruz. Güneş için 250 milyon dolar yatırım için yola çıktık, yeni projeler için de çalışıyoruz” dedi.

Tunçmatik’in yatırımı ile Uşak’ta 28 MW, Elazığ’da 11,5 MW, Ankara’da 11,5 MW, Karaman’da 6 MW ve Afyon’da 3 MW, Kütahya’da 5 MW, Muğla’da 3 MW ve Mersin’de 2 MW’lik tesis inşa edilecek. Afyon ve Karaman illerindeki güneş tarlalarının inşası başlamış durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler